23948sdkhjf

Underentreprenører fik mundkurv på i kritiseret byggeprojekt

En klausul forbød underentreprenører på et udskældt lejlighedsprojekt at tale om det i offentligheden. 

"Kontakt til pressen og offentligheden i øvrigt vedrørende byggeriet varetages af bygherren."

Sådan står der i den kontrakt, underentreprenørerne blev bedt om at underskrive for at deltage i bygherren Domusnovas opførelse af en række lejligheder på en gammel skole i Solrød på Sjælland.

Det afslører Sjællandske Nyheder, der har set kontrakten og fået oplysningerne bekræftet af flere af hinanden uafhængige og i sagens natur anonyme kilder. 

I dag er projektet afleveret, og beboerne er flyttet ind. Dog har lejlighederne mødt kritik fra de indflyttede om blandt andet fugtskader og manglende faciliteter. Men det har underentreprenørerne altså ikke haft mulighed for at udtale sig om. 

MT Højgaard var hovedentreprenør på projektet, men klausulen gælder ifølge Sjællandske Nyheders oplysninger kun underentreprenørerne.

Mundkurv vækker mistanke

Klausulen, der fungerer som en mundkurv, er tidsubegrænset og altså stadigvæk gældende. Ifølge Palle Bisgaard, der er næstformand for 3F's byggegruppe, er klausulen næppe uset, men han vurderer alligevel, at den er usædvanlig.

Han mener, at et forbud mod at udtale sig offentligt bør vække en vis mistanke:

- Det er et udtryk for, at man ved, der er forhold på byggepladsen, der ikke tåler dagens lys. Det er moralsk anløben med sådan en vidtgående klausul, og man kan ikke forklare det med andet end, at man ikke vil have, kendskab til forhold på pladsen slipper ud, siger han til Sjællandske Nyheder.

Kritikken er forelagt bygherren Domusnovas driftchef, Thomas Ekelund Berthelsen. Han er ikke bekendt med klausulen og understreger desuden, at han ikke kunne forestille sig, at der er noget at skjule.

Driftschefen henviser desuden til, at det var den tidligere projektchef, Michael Frank Rasmussen, der var ansvarlig for ansættelserne på projektet. Han har ikke ønsket at udtale sig til Sjællandske Nyheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078