23948sdkhjf

Efter kritik: Minister afviser bøvl med nye asbestregler

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen afviser at udskyde implementeringsdatoen for autorisationskrav for nedtagning af asbesttage, selvom aktører har været kritiske

Skulle man gå med en forventning om, at næste års nye asbestregler bliver udskudt, kan man godt tro om igen.

Det slår beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i et dokument fra Beskæftigelsesministeriet, som Licitationen har fået adgang til.

Spørgeren var Liberal Alliances Carl Andersen, som ønskede at vide, hvorvidt implementeringsdatoen for autorisationskrav, som er 1. januar 2025, ville blive udskudt, efter både borgere og virksomheder offentligt har ytret tvivl om, hvorvidt de ville blive klar til skæringsdatoen.

- Jeg ønsker ikke at udskyde ikrafttrædelsen af autorisationskravet for nedrivning af asbestholdigt materiale, fordi det grundlæggende formål med autorisationsordningen er, at færre skal udsættes for asbeststøv, skriver Ane Halsboe-Jørgensen blandt andet ifølge dokumentet.

Tid nok

Carl Andersen henviser til en artikel fra TV 2 Østjylland, som blev bragt den 23. september i år, hvor en borger udtrykte bekymringer om de potentielle bagslag, som de nye regler kan give.

Men den køber ministeren ikke. Hun henviser til arbejdsmiljøaftalen fra marts 2023, hvor skæringsdatoen blev begrundet med, at virksomheder havde tid nok til at blive autoriserede til at håndtere asbest.

Samtidig frarådes det, at private løser opgaven selv.

- Det er allerede i dag Arbejdstilsynets klare anbefaling, at private får hjælp af professionelle til at fjerne asbesttage, skriver Ane Halsboe-Jørgensen.

For at blive godkendt som fagligt ansvarlig skal personen gennemføre to efteruddannelser. 

Det drejer sig om den eksisterende 4-dages uddannelse i nedrivning af asbestholdigt materiale med en kompetencegivende prøve. Derudover er der en ny, kortere uddannelse for fagligt ansvarlige, der afsluttes med en autorisationsprøve.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062