23948sdkhjf

Atletikbyggeri til 196 millioner bliver et år forsinket

Som frygtet sætter vejret en langvarig bremse på byggeriet af Aarhus' nye atletikstadion

Tilløbet til et nyt atletikstadion i Aarhus bliver endnu længere.

Faktisk skal vi frem til det tidlige efterår 2026, inden bane og råhus på tribunen ved det 196 mio. kr. dyre byggeri kan afleveres til de aarhusianske atletikudøvere.

Det skriver Århus Stiftstidende.

En forsinkelse af atletikbyggeriet, der er placeret, hvor Aarhus Cykelbane ligger i dag, er ikke nyt.

For en måned siden lød det, at projektet ville blive omkring et halvt år forsinket. I den forbindelse kom det også frem, at en det dobbelt kunne blive en realitet, og nu er det altså en del af Aarhus Kommunes tidsplan.

Den udløsende faktor er temperaturen. Der skal være mindst 10 grader hele døgnet, når belægningen til løbebanen lægges, så arbejde i de kolde måneder er udelukket.

Den del af forsinkelsen, som allerede var kendt, hænger sammen med placeringen af det nye atletikstadion på Aarhus Cykelbanes nuværende areal.

Inden en nedrivning af cykelbanen skal der laves en klimaplan, som tager højde for en sjælden orkidé på arealet, som skal omplantes, samt for fredede flagermus, der bor på cykelbanen. Som et tredje punkt skal der også indarbejdes en vendeplads for busser i Kongelunden i en lokalplan.

Entreprenøren er på plads

Det nye atletikstadion og Sportens Hus i Kongelunden skal opføres af et konsortium med det Aarhus-baserede entreprenørfirma Raundahl & Moesby og M. J. Eriksson med teknisk og faglig støtte fra Aart Architects og Niras.

Det eksisterende Sportens Hus rives ned i forbindelse med byggeriet af Aarhus' nye store fodboldstadion, mens et nyt Sportens Hus bliver sammenbygget med den eksisterende arena.

De nye faciliteter vil blive et flerbrugerhus, hvor eliteudøvere mødes på tværs af sportsgrenene. Derudover etableres der også akademiboliger til sportsudøvere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111