23948sdkhjf

Uenighed om forurenet byggegrund får region til at klage over kommune

En sag om potentielle fejl i håndteringen af forurenet jord på en byggegrund i Brøndby skal forbi Ankestyrelsen. Det er Region Hovedstaden, der har indbragt sagen

Brøndby Kommune har begået fejl i forbindelse med opførelsen af etageejendomme på en tidligere industrigrund med jordforurening.

Det mener Region Hovedstaden, som har indbragt kommunen i en klagesag til Ankestyrelsen, hvilket både bekræftes på kommunens hjemmeside og i et mødereferat fra regionens miljø- og klimaudvalg.

Det er TV 2 Kosmopol, der har historien.

Region Hovedstaden har valgt at klage over, at Brøndby Kommune ikke har opfyldt sin forpligtende rolle som tilsynsmyndighed i forbindelse med boligbyggeriet Kirkebjerg Gårdhave, der stod færdigbygget i 2022.

Her mener regionen at have konstateret forurening i kælderanlæggene under boligerne på baggrund af en undersøgelse foretaget af Cowi.

Det afviser Brøndby Kommune, som skriver, at parterne "ser forskelligt på, hvordan man som myndighed skal behandle et byggeri på en forurenet grund." Kommunen mener derimod, at den målte forurening, som Region Hovedstaden refererer til, kommer fra den ubebyggede nabogrund.

"Brøndby Kommune vil gerne slå fast, at der, på trods af målingerne, ikke er nogen sundhedsrisiko for de borgere, der bor i Kirkebjerg Gårdhave. Inden byggeriet blev sat i gang, blev grunden renset, der hvor den var forurenet, og den jord, der ligger på alle udearealer, er tilkørt ren jord," skriver Brøndby Kommune blandt andet, og tilføjer, at man arbejder på at finde en "permanent løsning" med bygherre.

Kirkebjerg Gårdhave, som består af 100 boliger, er en del af et større byudviklingsprojekt i Brøndby. Området har tidligere huset et gammelt industrikvarter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109