23948sdkhjf

Trækker godkendelse til Henning Kjeldsens prestigebyggeri tilbage

Miljø- og Fødevareklagenævnet har trukket kommunens godkendelse af storfiskerens Henning Kjeldsens byggeri tilbage

Planen er, at storfiskeren Henning Kjeldsens store museumsbyggeri på havnen i Skagen skal åbne i sommeren 2025.

Nu bliver det måske aldrig.

Frederikshavn Kommune var i hvert fald på gale veje i forhold til lovgivningen, da byggeriet af motormuseet fik grønt lys i efteråret 2023.

Et flertal på 20 ud af byrådets 28 medlemmer vendte tommelen op for byggeriet, men den godkendelse har Miljø- og Fødevareklagenævnet nu trukket tilbage.

- Byggeriet er ikke omfattet af reglerne i miljøvurderingsloven, projektet må forventes at medføre øget trafik og støj, og byggeriet er betydeligt højere og skiller sig ud fra de omkringliggende industribygninger, meddeler nævnet.

Lokal forening har klaget

Det er en lokal forening i Skagen, som ifølge Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse, har klaget over Frederikshavn Kommunens tilladelse.

Det skete 25. september i fjor. Ved samme lejlighed bad foreningen om, at klagen fik opsættende virkning på byggeriet – hvilket blev afvist af Miljø- og Fødevareklagenævnet 21. marts i år.

Byggeriet af det 10.000 kvm. store museum i fire etager er derfor for længst gået i gang, men nu skal Frederikshavn Kommune altså behandle sagen endnu engang.

Det har Miljø- og Fødevareklagenævnet altså omstødt med henvisning til miljøvurderingslovens § 2, jf. § 49, stk. 1.

Det skal derfor nu undersøges, om der skal laves en VVM-redegørelse for at få vurderet byggeriets påvirkning af det omkringliggende miljø - og det gælder både i forhold til befolkning, sundhed, vand, luft og jordarealer.

Udvalgsformand beklager

Peter S. Nielsen (S), viceborgmester og formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, beklager ifølge TV2 Nord, at det tilsyneladende var en forkert vurdering, kommunen foretog, da man besluttede, at motormuseet ikke var omfattet af miljøvurderingsloven.

En eventuel VVM-redegørelse kommer i givet fald til at indgå, når Frederikshavn Kommune igen skal behandle byggeriet.

Det er nu uvist, om den behandling spænder ben for Henning Kjeldsens prestigebyggeri, der udføres i samarbejde med den nordjyske entreprenørvirksomhed Trigon og var tænkt som en gaver til Skagen.

Det er dog ikke alle, der synes om gavens udtryk.

- Jeg er ikke i tvivl om, at funktionerne i huset er fine, men det er ærgerligt, at arkitekturen ikke er landet - den del af projektet mangler. Det er desværre blevet banalt, har Søren Tortzen, afdelingsleder hos C.F. Møller Architects i Aalborg og med i bestyrelsen af Arkitektforeningens nordjyske lokalafdeling, tidligere sagt til Nordjyske.

Peter E. Nielsen vurderer ifølge TV2 Nord, at der kommer til at gå mindst 3-4 måneder, før der nu kommer endelig vished om byggeriets fremtid.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125