23948sdkhjf

Fra sygesenge til boligkvarter: Store planer for gammelt Aarhus-hospital

Nyt liv er på vej til det gamle amtssygehus i Aarhus, hvor 376 boliger er på tegnebrættet. Byrådet i Aarhus Kommune har netop sendt forslaget i offentlig høring

Planerne for det gamle amtssygehus i Aarhus er store.

I dag står det tomt, men på sigt skal det omdannes til 376 boliger, og for nylig sendte Aarhus Kommunes byråd et lokalplanforslag for grunden i offentlig høring.

Og forslaget er med respekt for den gamle bygnings arkitektur, idet der er lagt op til at bevare både Sengebygningen og Portbygningen.

Ifølge rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus, Nicolaj Bang, er formålet med udviklingen at bevare områdets kulturarv.

- Vi gør en ekstra indsats for at bevare områdets helt særlige dna. Samtidig forholder forslaget sig til, hvordan det nye byggeri bliver en integreret del af området, så det bygger videre på historien, siger han i en pressemeddelelse.

En bygning er endnu ikke solgt

Sengebygningen vil blive moderniseret og omdannet til cirka 150 boliger, mens Portbygningen planlægges at rumme erhverv. Desuden vil to nye karréer med cirka 226 boliger blive opført nord for Sengebygningen, i en stil som harmonerer med de historiske bygninger.

Salget af bygningerne er betinget af en vedtaget lokalplan, og indtil videre er Sengebygningen solgt til Aarhus Udbud 2 P/S, som inkluderer pensionsselskabet PenSam og totalentreprenør Raundahl og Moesby.

Portbygningen er endnu ikke solgt, men vil blive udbudt senere. Udviklingen af området følger den vedtagne udviklingsplan for kvarteret.

Den fysiske udvikling af Amtssygehuset er i gang. I første omgang på hjørnegrunden ved Tage-Hansens Gade og Viborgvej, hvor den gamle bygning skal rives ned, så der bliver plads til en ny karré med cirka 200 lejligheder og en dagligvarebutik i stueetagen.

Forslaget er i offentlig høring fra uge 43, og et borgermøde afholdes i slutningen af næste måned.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094