23948sdkhjf

Totalentreprenør fundet til større ombygning af tidligere rådhus

Det bliver en fynsk entreprenør, som skal stå for opførelsen af det tidligere rådhus i Horsens’ midtby. Et hus, der i sin nye funktion skal have flere funktioner

Som et led i en større fornyelsesproces skal det gamle rådhus i Horsens både rives ned og genopbygges.

Mens P. Olesen & Sønner er godt i gang med første del, er totalentreprenøren nu plads til den genopbyggelige del af projektet.

Det bliver den fynske entreprenør S. Guldfeldt Nielsen, som skal stå for opførelsen af det nye byggeri, der har fået navnet Horsens Samlingspunkt og skal huse et nyt bibliotek, borgerservice, café og hotel.

Projektet vil opnå en DGNB sølvcertificering samt overholde EU-taksonomien for bæredygtige investeringer, og det er blandt andet derfor, at valget er faldet på S. Guldfeldt Nielsen.

- Valg af entreprenør bygger på et ønske om at skabe projekter af høj arkitektonisk og håndværksmæssig kvalitet, som vil bidrage til at opnå det samlede bedste resultat, siger projektchef Jesper Plauborg fra AP Ejendomme i en pressemeddelelse.

AP Ejendomme er ejendomme er sammen med M+ Ejendomme bygherrer på projektet.

Også hos totalentreprenøren selv, er man begejstret for opgaven og "stolte over at blive valgt".

- Vores erfaring og dybdegående kendskab til bæredygtig byggepraksis vil sikre, at dette projekt ikke kun opfylder, men overgår de forventede standarder, siger Kim Aage Nielsen Birkerød, adm. direktør i S. Guldfeldt Nielsen, i pressemeddelelsen.

Den transformerede ejendom bliver bæredygtighedscertificeret efter både DGNB og EU-taksonomiens godkendte miljømål.

Det betyder blandt andet, at der bliver arbejdet med genanvendelse af materialer og hele bygningsafsnit, ligesom der er fokus på anvendelse af vandressourcer. Projektets ambition er at genanvende og bevare så store dele af den eksisterende og bevaringsværdige bygning som muligt.

Blandt andet vil en række kunstværker og udsmykninger fra den gamle byrådssal leve videre i det nye byggeri.

Renoveringen begynder i november 2024 og forventes afsluttet inden for 18 måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062