23948sdkhjf

MT Højgaard vinder hospitalsbyggeri

Byggeri skal sikre effektiv håndtering af affald og linned ved Regionshospitalet Viborg

Byggeriet af et nyt psykiatrihospital i Søndersøparken i Viborg til 665 mio. kr. kaster nye opgaver og regionale udgifter af sig. 

For at give plads til det kommende byggeri skal Regionshospitalet Viborgs logistikfunktion flyttes, da den aktuelt ligger indenfor byggefeltet til det nye psykiatribyggeri.

Efter et totalentrepriseudbud har Region Midtjylland valgt MT Højgaard til at stå for byggeriet på cirka 3.100 kvm. 

Det viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter. 

Foruden MT Højgaard var også EMR, Murer & Entreprenør samt Thomas Andersen A/S prækvalificeret til totalentreprisen.

Cubo Arkitekter har tegnet det nye logistikcenter, Sweco er ingeniør og Arkplan har stået for landskabsdelen.

Over 40 millioner kroner

- Der er lavet grundige undersøgelser af placering og udformning, og det er et rigtig godt byggeri, vi nu sætter i gang, hvor vi får en topmoderne håndtering af den nok lidt oversete men vigtige logistikopgave, der er en del af at drive et hospital, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), i en pressemeddelelse fra regionen.

Regionsrådet har godkendt en anlægsbevilling på 35,7 mio. kr. Medregnet tidligere projekteringsbevilling løber det samlede projekt op i 40,7 mio. kr.

I kælderniveau

Nybyggeriet skal både sikre effektiv håndtering af affald og linned og samtidig være et byggeri, der passer ind i området.

Logistikfunktionen placeres på et græsstykke, der kaldes "Trekantsgrunden", foran hovedindgangen på Regionshospitalet Viborg.

Selve logistikhuset placeres i kælderniveau med det eksisterende akutcenter, hvorfra der så laves en overdækning, så affaldscontainere og affaldskomprimatorer og lignende afskærmes. En del af overdækningen laves som parkeringsplads, så det nuværende antal p-pladser bevares. Langs vejene opføres både murstensmure og trævægge, som tilplantes med slyngplanter, ligesom overdækningen bliver grøn.

Målet er, at den nye logistikfunktion tages i brug i starten af 2026.

Om projektet

Ny logistikfunktion ved Regionshospitalet Viborg

  • Den eksisterende logistikfunktion, der håndterer affald og linned for Regionshospitalet Viborg skal flyttes, da den aktuelt ligger i Søndersøparken indenfor byggefeltet til Ny Psykiatri.
  • Der er i 2024 gennemført totalentrepriseudbud på et projekt, der imødekommer både funktionalitet, æstetik, bæredygtighed og nærmiljø. På den baggrund har regionsrådet nu godkendt en anlægsbevilling på 35,7 mio. kr.
  • Inklusiv tidligere projekteringsbevilling beløber det samlede projekt sig til 40,7 mio. kr.
  • Byggeriet går i gang i løbet af 2024, og tages i brug primo 2026

Kilde: Region Midtjylland

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156