23948sdkhjf

Skyder gang i arbejde med skolerenovering til trecifret millionbeløb

Planerne om at renovere folkeskolerne i Sønderborg Kommune er nået til Alssund-Skolen i Sønderborg. En renovering vurderes at beløbe sig til 110 millioner kroner

Den sammenbragte folkeskole Alssund-Skolen i Sønderborg skal ombygges og renoveres. Nu har lokalpolitikerne taget et vigtigt skridt ved at sætte gang i arbejdet med en masterplan for projektet.

- Vi har et rigtig godt udgangspunkt for en kommende renovering af Alssund-Skolen, for masterplanen vil bygge videre på de input, der er indsamlet på workshops i foråret 2024 i forbindelse med etableringen af Alssund-Skolen og skolens profil: Sport og bevægelse, udtaler formand for børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, Jesper Smaling (S), i en pressemeddelelse.

Et foreløbigt estimat for renovering af Alssund-Skolen beløber sig til 110 mio.kr.

En større helhed

Alssund-Skolen blev formelt etableret 1. august 2024 ved sammenlægning af to skoler. I forbindelse med etableringen af skolen blev der afsat 4 mio. kr. i 2024 samt 4 mio. kr. i 2025 til at understøtte processen.

- Og så er det rigtig vigtigt, at vi får kigget på selve lokationen i området, så vi kan få bragt det mere i spil for lokalområdet, forklarer Jesper Larsen.

Alssund-Skolen ligger fysisk i tilknytning til en tandklinik, lokale idrætshaller samt en vuggestue og børnehave. 

- Renoveringen af skolen skal derfor også bidrage til, at flere faciliteter anvendes på tværs til gavn for børn, unge og deres familier i området, siger Jesper Larsen.

Del af større plan

Renoveringen af Alssund-Skolen er seneste brik i Sønderborg byråds plan for at renovere folkeskolerne i kommunen.

Baggrunden er, at der med budget 2024-2027 blev besluttet at arbejde med ”Skolernes årti”, hvor målet er, at alle folkeskoler løftes på bygningsmasse, indeklima og læringsmiljøer.

Senest har byrødderne nikket ja til at starte arbejdet med at forny Nordals Skole. Prisen for at gøre de store planer til virkelighed forventes at lande på 94 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125