23948sdkhjf

Underkendt lokalplan forsinker storstilet bydelsprojekt

Det kommende boligområde Favrhøj på Nordsjælland har fået underkendt projektets lokalplan af Planklagenævnet. Nu skal det stort planlagt bykvarter behandles på ny

Et 40.000 kvm stort boligprojekt har fået underkendt lokalplanen af Planklagenævnet.

Det drejer sig om et kommende kvarter Favrhøj nye Favrholm Station og det nye Nordsjællands Hospital, der må tilbage til tegnebrættet for at finde en ny planløsning, der skal merudledningen af næringsstoffer i boligområdet.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

Ifølge mediet skyldes det, at det regnvand, der kommer til at falde i Favrhøj, vil tilføre omkring 11 kilo kvælstof og 0,7 kilo fosfor til Pøleå, som løber videre ud i Arresø.

Og sker det vil det være imod de eksisterende planerne om genopretning af Arresø.

Dermed skal bygherre i form af Stensdal Group og Hillerød Kommune i gang med at udarbejde en ny teknisk løsning. Bagefter skal en ny lokalplan med en ny miljøvurdering og en ny miljøkonsekvensrapport for projektet udarbejdes, inden byggeprojektet skal behandles på ny i byrådet.

Hvor meget det tidsmæssigt kommer til at påvirke projektet står fortsat uklart.

Tidligere reduceret

Tidligere har Favrhøj også mødt politisk modstand. Under navnet Favrholm City var planen at opføre en ny by på 150.000 etagemeter, men et nej i byrådet tvang Stensdal Group til at reducere projektet til det, som man kender i dag.

Favrhøj-projektet har sammenlagt været på tegnebrættet i 10 år.

Det skal være en del af den nye sydlige Hillerød-bydel Favrholm, og bliver den første etape af projektet, som på sigt skal huse Nordsjællands Hospital, en S-togsstation, en masse nye boliger og erhverv samt træningsfaciliteter og administration for det regionale Superligahold FC Nordsjælland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078