23948sdkhjf

Millioner på vej til vedligehold af kaserner og flyvestationer

Forligskreds tilfører 42 millioner kroner til Forsvarets tjenestesteder. De vurderer selv, hvordan penge bruges

Billeder af slidte kaserner flere steder i landet har fyldt i medierne de seneste år. Men nu kan det være, at forholdene bliver forbedret lidt.

Der tilføres i år 42 mio. kr. til at styrke vedligeholdelse af Forsvarets over 20 tjenestesteder, der også tæller flyve- og flådestationer.

Bag beslutningen står forligskredsen bag forsvarsforliget. Det oplyses i en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet.

Hvordan pengene skal bruges, er op til det enkelte tjenestested. Det kan for eksempel være til reparationer eller pleje af området, nævnes det.

- Med de her midler imødekommer vi et ønske om en mere decentral beslutningsproces, hvor man lokalt er med til at prioriterer midler til mindre vedligehold, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i meddelelsen.

Med et stort forsvarsforlig er der afsat 190 mia. kr. til Forsvaret de næste ti år. En del af det skal bruges på materiel og bygninger.

Men ifølge ministeren er det en proces, som kommer til at tage tid.

Fungerende forsvarschef Michael Hyldgaard er "meget glad" for aftalen.

Han mener, at det er nødvendigt med ordentlige fysiske forhold for at kunne holde fast i de ansatte i Forsvaret. Det siger han i pressemeddelelsen.

- Det er derfor vigtigt, at midlerne kommer helt ud til soldaterne, og at effekten både kan mærkes bredt og hurtigt ude på tjenestestederne.

Foruden de 42 mio. kr. til yderligere vedligehold af tjenestestederne bliver der også givet 4 mio. kr. til ekstra træningstøj til de værnepligtige.

Sidste år påbegyndte 4717 person værnepligten, skriver Forsvarsministeriets Personalestyrelse på sin hjemmeside.

De 46 mio. kr. finder inden for Forsvarsministeriets samlede økonomiske ramme i år. Ministeriets samlede bevillinger i år er 36,2 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078