23948sdkhjf

Fra lagerhaller til gourmetskole: 600 millioner kroner til nyt campus

Donation på over en kvart milliard kroner bringer ambitioner om hotel- restaurationsskole over målstregen

Første spadestik til en ny hotel- og restaurantskole i Valby er nu kommet 266 mio. kr. nærmere efter en stor uddeling fra Nordea-fonden. 

Projektet har et samlet budget på 600 mio. kr., og med fondens støtte er byggeriet nu fuldt finansieret og dermed meget tæt på at kunne realiseres.

- Den gør os i stand til indfri vores vision om at skabe en nytænkende fagskole for gastronomi og værtskab med moderne faciliteter, der er designet til at understøtte værkstedsbaserede undervisning, og udvikle et gastronomisk campusmiljø, der kan samle elever, lokale og branchens ildsjæle, siger direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Søren Kristensen, i en pressemeddelelse.

Med laboratorier, åbne køkkenhaver og sociale aktiviteter med maden i centrum, har skolen som mål at skabe en ramme, der kan vise vejen for fremtidens erhvervsuddannelser.

Milliardprojekt

Planerne for området som et nyt kvarter i Valby er udviklet i samarbejde med pensionskassen Pensiondanmark med hjælp fra Juul Frost Arkitekter. Da planerne blev præsenteret for snart tre år siden, lød forventningen på en investering på 1 mia. kr.

Den nye skole bygges på et mindre område af skolens nuværende areal, hvor der i dag blandt andet ligger gamle lagerhaller.

Holder den aktuelle tidsplan, er det forventningen, at den nye hotel- og restaurantskole kan tages i brug i 2028. Indtil da fortsætter undervisningen i de eksisterende bygninger. 

Først efter indflytning i den nye skole vil de eksisterende røde bygninger blive omdannet til boliger for blandt andet fremtidens kloge hænder inden for gastronomi, service og værtskab.

I forbindelse med campusområdet vil de nuværende høje røde bygninger mod Vigerslev Allé og Kjeldgårdsvej blandt andet rumme studie- og ungdomsboliger. Bag dem vil Pensiondanmark, der er udvikler og bygherre på projektet, etablere nye familieboliger og erhverv.

Alt nybyggeri opføres med ambitionen om at opnå minimum guld i DGNB-certificering.

Byggeprojektet har opnået opbakning fra politikerne i Københavns Borgerrepræsentation, og der er allerede lavet en ny lokalplan for området.

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har godkendt modtagelsen af uddelingen til realisering af skolens planer om byggeri af en ny Hotel- og Restaurantskolen betinget af, at det samlede projekt godkendes af Folketingets Finansudvalg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.813