23948sdkhjf

Licitationen mener: Få nu styr på jeres underentreprenører

Det er beskæmmende, at nogle af landets største entreprenører ikke gør deres arbejde godt nok, når det handler om at screene de underentreprenør, de hyrer ind. Man får indtrykket af, at processen enten går for hurtigt, eller også er man simpelthen ligeglad med, om man hyrer en konkursrytter. Det kræver ellers kun ganske få klik at få en god idé om, hvem man nok bør lade være med at vælge. Forhåbentlig er det førstnævnte, der er tilfældet. Det sidste vil være decideret alarmerende.

Senest har vi set den i branchen ellers velrenommerede entreprenør Adserballe & Knudsen hyre en underentreprenør ført an af en person, der har flere konkurser på sit generalieblad. Med en murerblokade til følge. I Carlsberg-byen har entreprenøren Pihl & Søn også fået problemer, efter at Guldbech Gruppen gik konkurs og efterlod en gruppe tømrere uden arbejde og løn. Eksemplerne kommer i kølvandet på det skandaleramte milliardbyggeri Holm 8 i Nordhavn, hvor en tysk-tyrkisk konkursrytter lavede gulve for MT Højgaard.

”Virkelig uheldigt” og lignende formuleringer, som vi ofte hører i forsvarstalerne, er ikke godt nok. Vi skal se handling. Nej, man skal ikke brændemærkes for livet, fordi man går konkurs. Men hvis man har en række konkurser bag sig, så bør nogle af landets største entreprenører simpelthen ikke give dem opgaver på bekostning af dem, der godt kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Også selvom det er lidt dyrere at hyre dem med orden i penalhuset.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095