23948sdkhjf

Designskole genåbner efter ombygning til 77 millioner kroner

Aarsleff-selskab har været hovedentreprenør på omdannelsen af Designskolen i Kolding

Designskolen Kolding genåbner nu i nye rammer efter en større renovering og ombygning.

Aarhusianske Cubo Arkitekter har udformet projektet, der er ført ud i livet af den Per Aarsleff-ejede hovedentreprenør Hansson & Knudsen.

Når de studerende igen indtager Designskolen Kolding, vil de blive mødt af en bygning, der har deres trivsel og læring i fokus, lyder begrundelsen i en pressemeddelelse om genåbningen.

Der var sikret 77,8 mio. kr. til transformationen, hvor Cubo Arkitekter vandt i foråret 2022 arkitektkonkurrencen med et projekt, der blandt andet lagde op til at genanvende de eksisterende materialer i videst muligt omfang.

I renoveringen har man desuden prioriteret værksteder og laboratorier, der ligger synligt for omverdenen. Designskolen ønsker ikke at gemme fremtidens designere væk, men at være et talentværksted og forskningscentrum, lyder det om indretningen.

Foruden Cubo og Hansson & Knudsen har Tegnestuen Mejeriet været tilknyttet projektet som bygherrerådiger. I rollen som ingeniører har Spangenberg & Madsen, ABC Rådgivende Ingeniører og VM Acoustics været involveret.

Økonomien i projektet er sikret med bidrag fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 24 mio. kr., Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden med 15 mio. kr. og Augustinus Fonden med 11 mio. kr. Designskolen Koldings egenfinansiering er på 17,8 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109