23948sdkhjf

Generationsskifte hos rådgivervirksomhed med 250 ansatte

Stifter overlader rådgivende ingeniørfirma til adm. direktør efter 30 års fælles ejerskab

Stifter Mikael Nielsen har solgt sin resterende ejerandel, så det rådgivende ingeniørfirma Dansk Miljørådgivnings (DMR) med speciale indenfor jord- og grundvandsforurening fremover ejes af adm. direktør Claus Larsen og familie.

- Jeg har arbejdet i DMR i 29 af de 30 år, som DMR har eksisteret, og har i de sidste 25 år ejet DMR sammen med Mikael Nielsen. Det bliver derfor selvfølgelig specielt, at Mikael ikke længere er en del af ejerkredsen, udtaler Claus Larsen i en pressemeddelelse.

- Når det så er sagt, så er det et velplanlagt generationsskifte, der er forløbet over rigtig mange år, så derfor vil der ikke være de store ændringer i driften af DMR.

DMR A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 170,9 160,0
Resultat af primær drift 23,3 30,6
Resultat før skat 22,2 30,4
Årets resultat 17,2 23,7
Balancestatus 94,2 96,4
Egenkapital 24,4 31,2
Antal ansatte 218 205
Kilde: CVR

250 ansatte

Ændringerne markerer også afslutningen på et løbende generationsskifte, der blev indledt i 1999, da Claus Larsen købte sin første ejerandel i firmaet.

Siden Mikael Nilsen stiftede DMR i 1994, er virksomheden vokset til i dag at have 18 kontorer i Danmark og Norge og mere end 250 medarbejdere.

For fem år siden var der cirka 140 ansatte. I samme periode er bruttofortjenesten øget fra 107 til 171 mio. kr.   

Vækstambition 

Fra Claus Larsen lyder det, at det rådgivende ingeniørfirma fortsætter som en ejerledet virksomhed.

Ambitionen er også vækst i både Danmark og Norge. Det ventes primært at ske ved organisk vækst, men vækststrategien omfatter også opkøb af virksomheder, der kan bidrage til en hurtigere vækst indenfor nogle af DMRs arbejdsområder.

Det laver DMR

  • Foruden teknisk ingeniørrådgivning indenfor jord- og grundvandsforurening, miljø, geoteknik med mere har virksomheden også egen udviklingsafdeling, hvor der udvikles og produceres prøvetagningsudstyr til miljøområdet.

I de seneste år har strategien også omfattet opkøb af mindre virksomheder med speciale inden for bæredygtigt byggeri, geoteknik og miljøscreening af bygninger. Så sent som i august kom det til udtryk ved opkøbet af Bygherrepartner ApS, der udbyggede DMR's kompetencer inden for bæredygtigt byggeri. 

Fremtidige fokusområder for vækst forventes at være indenfor bl.a. industrimiljø og natur, vand og klimatilpasning og arbejdsmiljørådgivning.

Mikael Nilsen vil fortsat være ansat i firmaet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109