23948sdkhjf

Direktør har været udsendt i Irak: - Man kommer til at reflektere over sit eget liv

Frank Schou Kruse er adm. direktør for Entreprenørfirmaet Nordkysten, men for omtrent tyve år siden var han udsendt til Irak og Jugoslavien. Det har sat spor i ham 

Min største styrke er... at jeg er god til at tilpasse mig folks forskelligheder.

Jeg accepterer folk, som de er, og evner at arbejde med forskellige personlighedstyper. Alle - også ens medarbejdere - har forskellige personlighedstræk, og det handler om at se styrkerne i netop den person, man arbejder med. Derudover er jeg visionær og tænker hele tiden på, hvordan vi kan gøre tingene bedre.

Min største svaghed er... at jeg er utålmodig.

Jeg motiveres selv af, at tingene forandrer sig og bliver bedre. Min tålmodighed kan godt komme til udtryk, hvis det ikke går så hurtigt, som jeg kunne tænke mig. Jeg er også åben om den side af mig selv overfor mine medarbejdere. Så må folk sige; 'Frank, nu er der en af dine svage sider, som viser sig'. Jeg har en meget åben og ærlig dialog om det.

En anden ting kan også være, at jeg tager ekstremt meget hensyn til andre folks holdninger. Nogle gange er man bare nødt til at skære igennem og fortælle, at det er sådan, det bliver. Jeg søger nogle gange for meget konsensus, og beslutningerne kommer til at tage for lang tid.

Frank Schou Kruse

44-årige Frank Schou Kruse er adm. direktør for Entreprenørfirmaet Nordkysten, der specialiserer sig i elforsyning, fjernvarme, klimasikring og lignende opgaver. Han er tredje generation, efter virksomheden blev grundlagt i 1959. Nordkysten havde i 2023 omtrent 437 medarbejdere.

Karriere

  • 2013-nu: Adm. direktør, Entreprenørfirmaet Nordkysten
  • 2012-2013: Projektchef, Züblin Ground Engineering and Tunneling
  • 2008-2012: Driftsleder, MT Højgaard
  • 2007-2008: Projektingeniør, Rambøll
  • 1999-2007: Sergent, Forsvaret

Uddannelse

  • 2007: Civilingeniør (bygning), Danmarks Tekniske Universitet
  • 2002: EOD, Flyvevåbnets førings- og operationsstøtteskole
  • 2000: Sergent ved ingeniørtropperne

Privat

Gift og har tre drenge på 11, 14 og 16 år. Opvokset i Gilleleje og bor I Bagsværd


Mit bedste råd til unge i branchen er... vær nysgerrig og tag ansvar.

Jeg fik selv nogle spændende opgaver i en ung alder, fordi jeg var nysgerrig og tog ansvar, særligt da jeg lavede fundamenter til offshore vindmølleparker i England. Det kan drive én langt. 

Det handler om at interessere sig for opgaven, men også for de mennesker, man arbejder med. Entreprenørbranchen handler meget om mennesker, relationer og styring af opgaver. Det handler i høj grad om at tage ansvar og lede mennesker for at få succes.


Jeg glemmer aldrig, da jeg… var udstationeret i Jugoslavien og Irak.

Det var i starten af nullerne, og jeg oplevede en verden, der gør mig taknemmelig for dét, vi har i Danmark. Minderne er også blevet meget definerende for den person, jeg er i dag. Jeg brokker mig ikke over små ting, der sker i Danmark. Jeg forsøger også at hjælpe andre, hvis de er i en situation, som ikke er rar for dem.

Når man tilbringer lang tid i krigsområder, ser man mange lidelser. Folk, som ikke har det godt. Folk, som er bange, og er blevet udsat for voldsomme ting. Det gør, at man kommer til at reflektere over sit eget liv, og hvordan man har det i "osteklokken Danmark", som jeg kalder det.

Vi har det godt i Danmark, og det oplever folk også, når de er ude at rejse i lande, hvor de ikke har lige så meget som os. Jeg har så oplevet det i nogle mere ekstreme situationer end de fleste.


Når jeg holder fri, er jeg vild med at... stå på ski, høre musik og tage på festival.

Jeg har en naturlig interesse for musik, da jeg selv har spillet saxofon. Jeg hører meget forskelligt, og i år har jeg været en dag på Roskilde Festival, Tinderbox og Smukfest.

Der er selvfølgelig en del kendt musik, men det er også fedt at høre noget, som man ikke kendte i forvejen. Derfor er det spændende at gå på festivaler, hvor der kommer mange musikere, som du ikke ville have købt billet til, hvis de spillede en koncert for sig selv.

Roskilde er i særklasse gode til at hente navne ind, som ikke er kendt i resten af befolkningen. Jeg er begyndt at spørge min søn om, hvad man skal høre, men det er jo nok også de unge, de forsøger at appellere til.

Jeg var også til Minds of 99 i Parken i juni. Det var den bedste og mest intense koncertoplevelser, jeg har haft i mange år. Den ramte mig lige i hjertet. Udover musik er jeg en skifreak og nyder at komme afsted hvert år til Alperne med min familie og venner. Jeg løber også en del og tager på jagt.


Mit forbillede er… min mor.

Hun er meget uselvisk, hvilket er utrolig beundringsværdigt, når man ved, hvad hun har betydet for Nordkystens udvikling gennem 30 år. Hun har været en blæksprutte og et omdrejningspunkt. Hun har en enorm motor og er der for alle andre end sig selv.

Hun har aldrig haft behov for at stå forrest, men fortjener en kæmpe anerkendelse for det store stykke arbejde og den betydning, hun har haft for Nordkysten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126