23948sdkhjf

Licitationen mener: Er din organisation pengene værd?

Byggebranchens interesse- og brancheorganisationer på arbejdsgiversiden kan tælles på en enkelt hånd. I hvert fald når det gælder de mest markante og toneangivende i forhold til at indgå overenskomster, aftaleregler og andet på branchens og medlemmernes vegne. Interesse -og brancheorganisationerne kan have stor værdi for medlemsvirksomhederne. Både ved at påvirke erhvervspolitikken og ramme- og markedsvilkårene og ved at fastholde, skabe og formidle faglig viden samt have indflydelse på fagets uddannelser og rekruttering.

Selvom der vel eksisterer det, som man kan kalde en musketéred om, at organisationerne ikke går på strandhugst blandt hinandens medlemmer, så er der en vis bevægelse blandt virksomhederne og dermed i organisationernes medlemskredse. Og det manglede da også bare. Hvis en organisation ikke lever op til forventningerne og leverer varen, så står det jo virksomhederne frit for at vælge en anden organisation, som arbejder mere effektivt for kontingentkronerne.

Det afgørende for valget af organisation må langt hen ad vejen være, om organisationen både skaber værdi for den enkelte virksomhed og for branchen. Set i det helt store perspektiv og som en lidt overset effekt, så er de bedst fagligt funderede organisationer med til at skabe værdi og udvikling i hele samfundet. Derfor skal organisationerne både have faglig tyngde og politisk tæft, så de skabe reel merværdi for kontingentkronerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11