23948sdkhjf

Et særligt projekt kan vinde stor branche-pris

Der skal et enestående projekt til, når den topchef-spækkede jury senere på året udpeger vinderen af Projektudviklingsprisen ved branchens største prisfest

Har dit projekt sjæl? Bringer det værdi? Skiller det sig ud? 

Så er det måske en pris værdigt. 

Når Licitationen den 21. november er vært for Building Awards 2024, kan dit projekt nemlig løbe med Projektudviklingsprisen.

Et projekt, der ikke bare bygger 

Prisen anerkender en virksomhed, der har skabt et enestående projekt eller område, som udstråler innovation, arkitektonisk kvalitet og bæredygtighed.

 Den hylder også projekter, der ikke blot bygger, men transformerer og beriger deres omgivelser.

- En af hjørnestenene i min bedømmelse af de projekter, der kan gå videre i konkurrencen om at blive nomineret, er spørgsmålet om bæredygtighed, siger jurymedlem og adm. direktør i Frame, Jesper Ring.

Et vigtigt benspænd

Han kalder det 'et meget vigtigt benspænd' at lægge ind for sig selv som jurymedlem, nemlig at kigge på flere aspekter af bæredygtighed.

- Kan man genbruge og genanvende i stort omfang? Er man innovativ og klimavenlig i sit materialevalg? Det er vigtige spørgsmål, der lægger sig ned over, hvordan man har prioriteret. Ansvarlighed er nøgleordet, siger Jesper Ring.

Vindere samler byer 

Ved de seneste to års Building Awards er Projektudviklingsprisen gået til nytænkende projekter, der har ageret nye samlingspunkter i to af Danmarks store byer, Odense og Aarhus. 

I 2023 gik prisen til Bassin 7 i Aarhus Havn, hvor Anpartsselskabet Kilden & Mortensen, Bassin 7 Bolig ApS, Aarhus Kommune, Gehl, BIG og Sleth blev hyldet for med kreativ succes at have forvandlet en containerhavn til en ny bydel i Aarhus

- Jeg kigger også meget på helhedsindtrykket, dels det arkitektoniske udtryk, dels funktionen. Projektet skal være tro mod området, hvor der arbejdes og give noget igen til kvarteret, siger Jesper Ring om den 'musikalitet', de projekterende skal besidde, når de ofte arbejder med følsomme og tætbefolkede områder.

At føle sig set og hørt

Han fremhæver også proces og samarbejdsevner som vitale elementer i dysten om at kunne gå hele vejen til en finaleplads i Building Awards:

- Som jury kigger vi meget på, om processerne omkring inddragelse af lokalområdet har været grundige. Har man blot gættet sig frem, eller har man rent faktisk afholdt workshops, informationsmøder og andet, så beboerne i det kvarter, det drejer sig om, har følt sig hørt og inddragede? Det er vigtigt i bedømmelsen, pointerer Jesper Ring.

Helt ny bydel

Også året før, i 2022, løb et meget stort anlægsarbejde, der indeholdt en ambitiøs fredeliggørelse af en bymidte, med Projektudviklingsprisen. 

Projektudviklingsprisen 2022 gik til projektet omkring Thomas B. Thriges Gade i Odense. En plan, der var orkestreret og projekteret af Realdania og Odense Kommune samt af arkitekt- og rådgiverfirmaerne Entasis og Sweco. 

Thomas B. Thriges Gade er en tidligere firesporet vej, der i et stort anlagt og mangeårigt projekt er blevet omdannet til en ny og bæredygtig bydel. Nu indeholder den boliger, erhverv, kulturinstitutioner og et parkeringsanlæg med plads til 1.000 biler

Projektudviklingsprisen

Projektudviklingsprisen går til en virksomhed, der har skabt et enestående projekt eller område, som udstråler innovation, arkitektonisk kvalitet og bæredygtighed. Prisen hylder projekter, der ikke blot bygger men transformerer og beriger deres omgivelser.

Nøglepunkter:

  • Innovation og Unikhed: Prisen går til projekter, der skiller sig ud gennem nyskabende og kreative løsninger.
  • Arkitektonisk og Funktionel Excellence: Projekter, der kombinerer æstetik med praktisk funktionalitet, og som harmonerer med omgivelserne.
  • Bæredygtighed og Miljøhensyn: Fokus på bæredygtige byggepraksisser og positiv indvirkning på miljøet.
  • Samfundsmæssig Værdi: Projekter, der forbedrer tilgængeligheden og bidrager positivt til lokalområdet.

Juryen består af:

  • Henrik Mielke, formand for DI Byggeri, tidl. adm. direktør MT Højgaard
  • Torben Bjørk Nielsen, adm. direktør, Hoffmann A/S
  • Lone Bendorff, adm. direktør og partner, C.F. Møller Danmark A/S
  • Jesper Ring, adm. direktør, Frame
  • Ervin Nordahl Haukrogh, senior business development director, Cowi A/S

Bedømt af branchens top 

Når Projektudviklingsprisen uddeles, er det en jury bestående af topchefer fra bygge- og anlægsbranchen, der har fundet vinderen blandt årets indstillinger. 

Juryen består i år Henrik Mielke, formand for DI Byggeri og tidligere adm. direktør hos entreprenøren MT Højgaard Holding, Torben Bjørk Nielsen, adm. direktør hos entreprenøren Hoffmann, Lone Bendorff, adm. direktør og partner i arkitektvirksomheden C.F. Møller, Jesper Ring, adm. direktør hos Frame samt Ervin Nordahl Haukrogh, senior business development director hos rådgiveren Cowi A/S.

De vil bedømme de indstillede projekter efter nogle nøglekriterier, der som bærende søjler indeholder kvarterløft, gennemsigtighed, tilgængelighed og klimavenlighed.

Building Awards 2024 løber af stablen torsdag 21. november i de gamle industrihaller The Plant på Amager.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105