23948sdkhjf

Mikrohuse skal være et alternativ til psykiatrisk indlæggelse

Midler fra Realdania og Den A.P. Møllerske Støttefond giver unge mulighed for at bo i ro i træboliger

Tre tiny house-inspirerede boliger og et fælleshus med behandlerrum.

Bo i Ro hedder byggeriet i Odsherred, som er Behandlingsstedet Egedals alternativ til psykiatriske indlæggelser for anbragte unge med alvorlige psykiske udfordringer.

Behandlingsboligerne har en bærende konstruktion i massivtræ (CLT), og boligernes facader er beklædt med termobehandlet træ og med sedum tag belagt med planter.

Samtidig håber vi, at det kan inspirere til at bygge døgnåbne behandlingshuse til mennesker i krise Sidse Ravn, direktør for Fonden Egedal ved Behandlingsstedet Egedal

Entreprenør på projekter er C. Thaysen Byg. Det er Tegnestuen Stedse, der er arkitekter på projektet, og både unge og ansatte har været involveret i designprocessen. Brugerinddragelse, mulighed for at vælge fællesskabet til og fra, smukke naturlige materialer, udsigt til natur, samt tryghedsskabende rum er bare nogle af de temaer, der har dannet grundlag for projektet.

Inspiration til andet byggeri

Baggrunden for den alternative bebyggelser er trist. Målgruppen af unge i mistrivsel, der bliver indlagt i psykiatrien, er voksende. For anbragte unge i livstruende mistrivsel kan indlæggelser i psykiatrien være en hjælp, men også betyde udfordrende skift i rammer, der kan være uhensigtsmæssige for den unge.

Derfor vil man på Behandlingsstedet Egedal give anbragte unge med alvorlige psykiske udfordringer et alternativ til psykiatriske indlæggelser.

Projektet er inspireret af nogle af de få byggerier i helende arkitektur i Danmark, hvor målgruppen ligeledes er anbragte børn og unge. Håber er nu, at tankerne bag At Bo i Ro kan være et forbillede for, hvordan man skaber gode rammer for udsatte unge.

- Samtidig håber vi, at det kan inspirere til at bygge døgnåbne behandlingshuse til mennesker i krise, siger Sidse Ravn, direktør for Fonden Egedal ved Behandlingsstedet Egedal, i en pressemeddelelse.

Da At Bo i Ro er skabt som et pilotprojekt, vil det blive fulgt af et forskerteam. Teamet indsamler dokumentation, der kan bruges til at vurdere, om projektet skal opskaleres.

Projektet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond og Realdania.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109