23948sdkhjf

Øremærkede boliger: Nu kan kommunerne stille krav til ungdomsboliger

Ændring af lovgivningen giver også mulighed for at stille grønne krav i lokalplaner

Fremover kan landets kommuner kræve, at det skal være studerende, der bor i nybyggede ungdomsboliger. Det er nemlig ikke muligt i dag.

Ændringen sker i forbindelse med en revision af planloven, som Folketinget netop har vedtaget. 

Muligheden gælder i nye lokalplaner, så kommunerne har ikke hjemmel til at kræve det samme for eksisterende eller allerede planlagt byggeri.

Tusindvis af ungdomsboliger på vej

Et af de steder, hvor der skal bygges mange ungdomsboliger de kommende år, er Københavns Kommune. Her er der fastlagt et mål om, at der skal bygges 12.000 ungdomsboliger frem mod 2031. Siden 2019 er der bygget omkring 5.400 nye ungdomsboliger i kommunen.

I dag er der flere eksempler på ungdomsboliger på få kvadratmeter til op mod 10.000 kr., påpeger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

- Derfor har jeg længe kæmpet for, at Folketinget gav os lov til at øremærke ungdomsboliger til studerende, så bygherrer tvinges til at sætte huslejen derefter, udtaler Sophie Hæstorp Andersen.

Flere muligheder

Udover muligheden for at kræve, at ungdomsboliger øremærkes studerende, er der to andre tiltag med i planlovsændringen, som Københavns Kommune har efterspurgt.

Dels får landets kommuner mulighed for at stille krav til begrønning i byudviklingen i den kommende kommuneplan. Dels kan kommunerne fremover stille krav om parkeringspladser til elbiler og delebiler i lokalplanlægningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094