23948sdkhjf

Cobe-topchef og ingeniørfirma i usædvanlig alliance

ABC Rådgivende Ingeniører får Cobe-direktør Mari Randsborg i bestyrelsen

Arkitekt og adm. direktør hos arkitektfirmaet Cobe, Mari Randsborg, indtræder i bestyrelsen hos ABC Rådgivende Ingeniører.

Dermed bryder Cobe-topchefen og ingeniørvirksomheden et "bestyrelsesdogme". Ifølge en pressemeddelelse sker det ud fra et stigende behov efter nybrud i branchen.

En accelererende klimakrise, udfordrede forsyningskæder og stigende hastighed på byggeprojekter er blot nogle af de faktorer, der udfordrer byggebranchen.

Byggebranchen er under hastig forandring, og måden vi kommer til at bygge på, bliver anderledes. Det kræver, at vi udfordrer rammerne og det handler blandt andet om langt mere videndeling Mari Randsborg, adm. direktør og arkitekt, Cobe

- Der er brug for et opgør med vanetænkningen og byggeriets aktører skal åbne for dialog og samarbejde på en helt ny måde og på tværs af fagligheder, lyder det fra ABCs adm. direktør Ammar Al-Temimi.  

To forskellige syn

Arkitekter og ingeniørers samarbejde er ofte præget af to meget forskellige syn på processer og byggeri. 

Der er mere end nogensinde før behov for nytænkning af det tværfaglige samarbejde, og netop derfor sætter de to fagligheder sig sammen i bestyrelseslokalet hos ABC Rådgivende Ingeniører i det, selskaber kalder "en yderst sjælden konstellation".

- Byggebranchen er i de her år under hastig forandring, og måden, vi kommer til at bygge på i fremtiden, bliver helt anderledes. Det er en situation, der kræver, at vi udfordrer rammerne og tænker nyt. Det handler blandt andet om langt mere vidensdeling og udvikling af nye, innovative tilgange, hvis udfordringerne i byggebranchen skal løses, siger Mari Randsborg i pressemeddelelsen.

Hos ABC Rådgivende Ingeniører mener Ammar Al-Temimi, at virksomheden har en oplagt størrelse og den agilitet, der skal til for, at udfordre status quo.

- Vi har en bredt funderet bestyrelse, der hele tiden arbejder på at træffe de rigtige strategiske beslutninger. Det bliver ikke mindre vigtigt i fremtiden med de udfordringer, byggebranchen står over for. Med Mari ombord får vi en kæmpe kapacitet i bestyrelsen, der har stor erfaring med ledelse og strategiudvikling, siger han.

Styrket projektniveau

ABC-direktøren tilføjer, at hendes faglighed som arkitekt er essentiel for, at virksomheden får øget indsigt i arkitekternes verden og generelt kan styrke samarbejdet med arkitekterne på projektniveau.

Han pointerer at ABC med det utraditionelle skridt, det er at trække en arkitekt ind i en ingeniørvirksomheds bestyrelse, samtidig gerne vil gå forrest og vise, at branchen i fremtiden i langt højere grad skal turde gå ind på hinandens domæner og inspirere hinanden.

Store ændringer på vej

ABC Rådgivende Ingeniører er siden 2009 vokset fra en kælder på Vestegnen til i dag at være mere end 120 ansatte. 

Ingeniøren har blandt andet en afdeling, der udelukkende beskæftiger sig med klimaeffekt og bæredygtighed. 

- Ikke mindst klimaagendaen, der lige nu er sat tyk streg under med ny lovgivning, er i øjeblikket med til at drive en markant udvikling i branchen, lyder det fra Ammar Al-Timimi.

Radikalt tiltag i brug

Det er en udvikling, som ifølge Mari Randsborg kræver mod til at tage radikale tiltag i brug blandt byggeriets aktører. Og hun ser digitaliseringen som en vej til at arbejde smartere, hurtigere og mere evidensbaseret i fremtiden. Men der skal samtidig også tages et opgør med arkitekters vanetænkning.

- Som processen er i dag, så starter projekter typisk ved tegnebordet hos arkitekter, og så involverer man efterfølgende ingeniørerne. Og så går ”tovtrækningen” i gang. Men den tilgang kommer til at ændre sig. Vi som arkitekter skal fuldstændig ændre vores syn på æstetik og arkitektur, fordi det ikke længere er en ide eller et koncept, der alene kan være drivende for bygningers design, siger Mari Randsborg.

- I fremtiden bliver det måske, hvilke materialer der er til rådighed, der bliver drivende – blot for at sige, at den gamle fødekæde er på retur og nye på vej. Brikkerne skal rystes, og det er også det vi gør nu på strategisk niveau hos ABC, tilføjer hun.

Ammar Al-Temimi tilføjer, at byggebranchen kommer til at se helt anderledes ud i fremtiden. Byggeriet står for 40 procent af den samlede CO2-udledning.

- Skal vi være i stand til at efterleve bygningsreglementets stadig strammere krav, så skal der udvikles på, hvordan vi som samlede aktører går til alle faser af byggeriet. Og det gælder i særdeleshed også i bestyrelseslokalet, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079