23948sdkhjf

Nyt skolebyggeri udnytter solceller og genbruger regnvand

Sluseholmen Skole har fået en række højteknologiske og energibesparende anlæg, der både minimerer strømforbruget og skaber et optimalt indeklima. Rådgiverne bag er JL Engineering, der har specialiseret sig i bæredygtige løsninger i både nybyg og renoveringsopgaver.

Sluseholmen Skole i København er et nyt, stort skolebyggeri, der efter planen indvies i starten af 2024. Skolen er placeret midt i mellem Amager Fælled og de nye bykvarterer, der er skudt op ved Teglholmen og Sluseholmen de senere år. Skolen skal ikke blot fungere både som læringsmiljø for 840 skolebørn, men også som et attraktivt samlingspunkt for bydelens beboere, der får adgang til de udendørs faciliteter, sports- og kulturtilbud efter skolens åbningstid.

Grøn profil – indvendigt og udvendigt
Et gennemgående træk ved skolen er en særdeles grøn profil. Udvendigt vokser Amager Fælled bogstaveligt talt ind over bygningen i kraft af en række plantebede, der dækker både taget og terrasserne. Og indvendigt er det grønne element bl.a. sikret igennem en række energibesparende løsninger. “Det er gennemgående et byggeri med fokus på bæredygtige løsninger og godt indeklima. Vi har placeret ca. 900 kvm solceller på taget, hvor de faktisk ligger skjult, så man ikke kan se dem udefra. De genererer en stor andel af den strøm, der anvendes til både skolen og parkeringsanlægget. Samtidig har vi installeret et regnvandsopsamlingssystem, der genanvender meget af det regnvand, der rammer taget,” forklarer projektleder Morten Nørager Christensen fra JL Engineering.

“Der er installeret en række tekniske anlæg, som via sensorer og følere automatisk måler på CO2-indhold, temperatur og lysindfald og selv regulerer ventilation, varme, belysning og solafskærmning."
Projektleder Morten Nørager Christensen.

Godt indeklima og lavt energiforbrug
Byggeriet af Sluseholmen Skole har stået på i flere år og været en stor opgave for JL Engineering. Deres arbejde har nu sikret, at der skabes et godt indeklima på skolen, til understøttelse af en god hverdag med leg og læring. “Indendøre er der installeret en række tekniske anlæg, som via sensorer og følere automatisk måler på CO2-indhold, temperatur og lysindfald og selv regulerer ventilation, varme, belysning og solafskærmning. Alt kan naturligvis også styres manuelt fra det enkelte lokale. Og så har vi anvendt en energieffektiv ventilationsløsning med varmegenvinding og en integreret reversibel varmepumpe med et lavt energiforbrug,” forklarer Morten Nørager Christensen.

Fun facts:
  • Sluseholmen Skoles solcelleanlæg producerer ca. 140.000 kWh el om året.
  • For en gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn er et typisk almindeligt elforbrug ca. 4.500 kWh om året.
  • Sluseholmen Skoles solcelleanlæg producere dermed årligt strøm svarende til ca. 31 familiers årlige elforbrug.

JL ENGINEERING

JL Engineering er en af hovedstadsområdets store, rådgivende ingeniørvirksomheder med specialer inden for renoveringer, tekniske installationer, bæredygtighed, energi, indeklima og brand. Hovedkontoret ligger i Brøndby, hvor de ca. 40 medarbejdere dækker projekter på det meste af Sjælland.

Se mere på www.jl-eng.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078