23948sdkhjf

Holland stiller krav til digearbejde

I Holland er en stor del af arbejdet med forstærkning af digerne mod Nordsøen, grundet klimaforandringer, udskudt

Digerne i Holland skal forstærkes, og det skyldes et stigende pres, fordi vandstanden vil stige grundet klimaforandringerne. Stærkere storme og voldsommere vejr gør, at digerne skal forhøjes. Alligevel har man valgt at stoppe en række projektudbud midlertidigt. Det skyldes miljøkrav til det arbejde, der udføres med maskiner på digerne. Helt konkret udsætter man fordi man vil forsøge at presse mere miljøvenlige løsninger frem.

Skal være bæredygtigt

- Det er rigtigt at en række af digeprojekterne er midlertidigt udskudt på grund af miljømæssige problemer med arbejdet på digerne. Mange af digerne ligger ved eller i de såkaldte Nature 2000 områder, og er derfor følsomme overfor udledninger og forureninger. Og det er en klar besked til anlægsbranchen samt til leverandører, producenter og andre parter om at komme med løsninger, der lever op til kravene som er miljømæssigt forsvarlige, siger Dik de Weger, seniorrådgiver i afdelingen for bæredygtighed i Rijkswaterstaat - den hollandske myndighed på dige- og vandområdet - til Licitationen - Byggeriets Dagblad. Han tilføjer, at udbud der vil komme på området, vil indeholde bestemte krav til miljømæssigt sunde løsninger.

Har været i Skandinavien

Dik de Weger har rejst i Skandinavien med budskabet om, hvordan man i Holland vil opnå resultaterne ved i første omgang frivillige aftaler, der binder parterne til at levere de rigtige løsninger.

- Vi har en stor befolkningstæthed med mange mennesker på et relativt lille areal i Holland. Og dermed har klimaforandringerne også stor effekt på vores land. Noget må der gøres. Klimaforandringer, luftkvalitetsproblemer, skadevirkninger på naturen på grund af skadelige partikler, kan tackles ved at udskifte dieseldrevne entreprenørmaskiner med elektriske maskiner. Forstærkning af floddigerne er et perfekt eksempel på anlægsarbejde, som nødvendigvis bør ske på bæredygtig vis.  Derfor er vi stærkt interesseret i at medvirke til bæredygtige løsninger, siger Dik de Weger til Licitationen.

klimaforandringerne også stor effekt på vores land. Derfor er vi stærkt interesseret i at medvirke til bæredygtige løsninger Dik de Weger, seniorrådgiver Rijkswaterstaat, Holland.

Aftale snart på plads

Han forklarer, at i oktober vil alle parter have underskrevet frivillige aftaler med specifikke miljøkrav.

- Det gælder De regionale myndigheder inden for vandområdet,  os selv som myndighed, Rijkswaterstaat der er ansvarlige for offentlige arbejder, som jeg repræsenterer, og alle andre involverede parter. Der er udarbejdet et kort, der detaljeret redegør for kravene, og overordnet skal alle lette og medium vægtklasse entreprenørmaskiner op til 56 kW være emissionsfrie i 2028. De største entreprenørmaskiner har lidt længere frist frem til 2030-35", siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097