23948sdkhjf

Klar med miljøvurdering af tunnelfabrik

Sund & Bælt har færdiggjort den miljøkonsekvensvurdering, der skal udgøre grundlaget for den politiske beslutning om at bevare tunnelelementfabrikken

Denne artikel blev første gang bragt 23. juni 2023

Arbejdet med at bevare elementfabrikken øst for Rødbyhavn på Lolland har nået en ny milepæl.

I en pressemeddelelse oplyser Sund & Bælt, at man nu har færdiggjort den miljøkonsekvensvurdering, som skal udgøre grundlaget for den politiske beslutning om hvorvidt tunnelelementfabrikken skal bevares.

Nu sendes rapporten i offentlig høring.

Miljøkonsekvensvurderingen omhandler de miljømæssige virkninger af at bevare elementfabrikken, og bæredygtigheden ved bevarelse af den store elementfabrik med tilhørende arbejdshavn, der vil kunne sikre billiggørelse af kommende infrastrukturprojekter og arbejdspladser på Lolland og i regionen i øvrigt.

Påvirkning af miljøet undersøges

Miljøkonsekvensrapporten vurderer alle miljøpåvirkninger, der er forbundet med en fortsat benyttelse og drift af elementfabrikken, skriver Sund & Bælt.

Tunnelfabrikkens fremtid

Når produktionen af tunnelelementerne til Femern Bælt-byggeriet er færdiggjort, er elementfabrikken ved Rødbyhavn på Lolland planlagt til at skulle rives ned.

Elementfabrikken udgør sammen med arbejdshavnen og en række tilknyttede faciliteter et stort, samlet produktionsområde øst for Rødbyhavn.

En bevarelse af produktionsområdet undersøges i henhold til Infrastrukturplan 2035, hvoraf det fremgår, at Sund & Bælt anmodes om at undersøge en bevarelse af elementfabrikken.

Femern Bælt-forbindelsen etableres af Femern A/S, der er et datterselskab i Sund & Bælt.

Sund & Bælt

Hvis det besluttes politisk at bevare fabrikken vil de hidtil planlagte miljømæssige tiltag, som f.eks. støjvolden omkring det samlede produktionsområde, blive bevaret for fortsat at sikre, at beboere og sommerhusområdet ikke udsættes for støj ved en forsat drift af fabrikken.

Gennem de seneste måneder tegner sig større opbakning til at lade tunnelfabrikken blive stående. Tanken er, at fabrikken kan anvendes til kommende infrastrukturprojekter.

Femern A/S er i henhold til den oprindelige VVM-godkendelse af projektet forpligtet til at etablere erstatningsnatur, som følge af projektets miljømæssige påvirkninger.

De miljømæssige foranstaltninger vil stadig blive gennemført, selv om fabrikken bevares. Det omfatter bl.a. 58,4 ha lysåben natur og seks vandhuller i området omkring elementfabrikken og på de nye landområder.

Den offentlige høring af miljøkonsekvensvurderingen løber indtil d. 18. august 2023.

Sund & Bælt afholder borgermøde onsdag den 9. august kl. 17 i Bygherrecenteret i Rødbyhavn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187