23948sdkhjf

Udsatte unge laver aflagte spær om til møbler

Træ med småfejl eller i forkerte længder får nyt liv 

Hos Palsgaard Spær i Hampen sikrer et samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Human Results, at træ med småfejl eller i forkerte længder får nyt liv i hænderne på en gruppe udsatte unge.

Human Results har specialiseret sig i at hjælpe udsatte unge i alderen 15 til 30 år, som af den ene eller anden grund befinder sig på kanten af samfundet. Det sker blandt andet igennem initiativet Woods by Human Results, som er en værkstedsafdeling, hvor de unge arbejder med genbrugstræ doneret af Palsgaard. Målet er at skabe en stabil og meningsfuld hverdag, og her kan træet ifølge indehaver og direktør Carina Fisker være et rigtig godt udgangspunkt.

– Vi tilbyder afklarings- og opkvalificeringsforløb til udsatte og sårbare unge, som har lange udsigter til at kunne klare et almindeligt job eller gennemføre en uddannelse, fortæller direktøren i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Vi arbejder med fokus på beskæftigelse, arbejdsidentitet og sociale fællesskaber, og her er træhåndværk et rigtig stærkt fag, da der kommer et konkret produkt ud af arbejdet, og fordi både hænder og hoved skal bruges for at udforme produkterne. Det har stor værdi for os, at en virksomhed som Palsgaard Spær vil være med til at støtte vores sag ved at donere materialerne, så de unge har noget at arbejde med.

Også hos spærproducenten sætter man pris på samarbejdet, og virksomheden har et håb om at kunne inspirere de unge til på længere sigt at kigge mod en håndværksbaseret fremtid.

– Vi mangler generelt unge mennesker i byggebranchen, så hvis vi kan være med til at inspirere blot nogle af de unge til at søge mod håndværksfagene, er det guld værd. Vi stiller også gerne op, hvis nogle af de unge skulle få lyst til at prøve kræfter med arbejdslivet hos os, siger produktionschef Per Nielsen.

Får indblik i produktionen

Som en del af samarbejdet med Human Results sorterer Palsgaard Spær alt det træ fra, som de ikke selv bruger, og i stedet for at ende som affald bliver det i hænderne på de unge mennesker til interiør, shelters, kontor- og udemøbler.

– Hos Palsgaard Spær har vi mere end 100 års erfaring med træ, og det betyder meget for os, at vi kan være med til at give træets gode egenskaber videre til Human Results, siger Per Nielsen, der med jævne mellemrum møder de unge, når de kommer for at afhente træet, der løbende samles.

– På den måde får de et indblik i vores produktion og virksomhed, samtidig med at det kasserede træ og stumper bliver brugt til et nyt og godt formål. De er bestemt dygtige til at lave træmøbler, og vi påtænker, at de unge skal hjælpe os med at lave nye borde og stole til vores kantine, fortæller produktionschefen.

Møblerne, som de unge laver, sælges til både private og virksomheder. Pengene går til drift af værkstedet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109