23948sdkhjf

Kommune politianmelder letbane for støjende arbejde udført af Aarsleff

Politianmeldelsen falder efter møde med Hovedstadens Letbane og entreprenør Per Aarsleff A/S

Artiklen er opdateret kl. 14:53 med kommentarer fra Hovedstadens Letbane.

Lyngby-Taarbæk Kommune har politianmeldt Hovedstadens Letbane ”for uvarslet, støjende arbejde uden for normal arbejdstid på Lehwaldsvej”. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Anmeldelsen blev indgivet mandag 12. juni og faldt efter, at kommunen på baggrund af en række nabo-observationer over støjende natarbejde havde mødtes med Hovedstadens Letbane og entreprenør Per Aarsleff A/S.

Med mødet ville man undgå lignende situationer, og ifølge Lyngby-Taarbæk Kommune gjorde man det klart for både letbane og entreprenør, at der ville lande en politianmeldelse, hvis der igen skete arbejde uden for normal arbejdstid, og hvis arbejdet ikke var varslet korrekt.

Torsdag morgen den 8. juni blev der så observeret støjende arbejde kl. 6.15 på Lehwaldsvej, hvilket er uden for det tilladte tidsrum for midlertidigt bygge- og anlægsarbejde. Da arbejdet ikke var varslet, medførte det derfor en politianmeldelse af Hovedstadens Letbane.

Letbanen: Vi har indskærpet aftalerne

Fra den anmeldte part, Hovedstadens Letbane, lyder det i et skriftligt svar til Licitationen - Byggeriets Dagblad, at man ønsker "et godt og tillidsfuldt forhold" til naboerne.

"Derfor har vi endnu engang indskærpet de tilladte arbejdstider og områder for vores entreprenør og har bedt ham tage de nødvendige forholdsregler, for eksempel i form af øget tilsyn, så reglerne bliver overholdt", skriver afdelingschef i Hovedstadens Letbane, Hans Blond-Vildersbøll.

Han skriver videre:

"Vores entreprenører skal selvfølgelig overholde forskrifterne for tilladt arbejdstid. Vi har nu haft særlig fokus på de natarbejder og dispensationer, som vi i maj måned modtog berettiget kritik for at have overtrådt. Her har vi ført skærpet tilsyn. Vi er derfor ekstra ærgerlige over, at det tilsyneladende ikke har været tilstrækkeligt til at forhindre, at arbejdet er gået i gang for tidligt et andet sted".

Redaktionen forsøger at indhente kommentarer fra Per Aarsleff A/S.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127