23948sdkhjf

Kommune vil plante 20.000 træer

Nyt initiativ skal løfte Furesø Kommune frem mod CO2-neutralitet inden 2030

Træer binder CO2. Og i Furesø Kommune satser man på træernes bindeevne, når det handler om at blive CO2-neutrale i 2030.

Den nordsjællandske kommune har nemlig indgået et partnerskab med Danmarks Naturfredningsforening og Hesselbækgård Havecenter om plante 20.000 træer i kommunen.

Partnerskabet fokuserer på at plante træer på offentlige arealer, i haver og i mindre plantager på en måde, der understøtter øget biodiversitet, et grønt bymiljø og bidrager til klimasikring, samtidig med at der tages hensyn til øvrige ønsker til byudvikling og arealanvendelse.

Ved at plante omkring 20.000 træer, svarende til 100 hektar, som en blanding af fritstående træer og mindre plantager, kan der opnås en CO2-fangst på omkring 500 ton pr. år i 2030.

Tusind træer gratis

Starten på projektet bliver billig. For Hesselbækgård Havecenter har valgt at donere de første 1.000 træer og vil også medvirke til at få plantet de resterende 19.000.

Borgerne i Furesø har også mulighed for hjælp. For det kan alt andet lige være svært at vide, hvilken træsort man skal vælge til sin have.

Derfor kan borgerne få sparring på trævalg og træplacering i private haver ved biodiversitetsfestivalen på Skolelandbruget den 10. juni og ved klimafolkemødet den 28. september på Farum Bytorv og Farum Kulturhus.

Og hjælpen fra havecenteret, der holder til i Birkerød, bliver da også værdsat af udvalgsformand for Natur og Miljø i Furesø Kommune, Lene Munch-Petersen (S):

- Vi er taknemmelige for, at Hesselbækgård Havecenter vil hjælpe os dette store skridt videre i arbejdet med de meget ambitiøse mål, vi har defineret i Klimaplan 2022-2050 for Furesø Kommune. Visionen er, at Furesø kommune er CO2-neutral kommune om seks et halvt år og vil binde mere CO2, end vi udleder fra alle vores aktiviteter, siger Lene Munch-Petersen i en pressemeddelelse.

Mere grønt i Danmark

I Danmark er der stort politisk fokus på at få flere træer og mere skov. Det har der været i over 30 år. 

Tilbage i 1989 vedtog Folketinget, at det danske skovareal skulle fordobles i løbet af en træ-generation, som svarer til 80-100 år.

Det betyder mere præcist, at ca. 20 pct. af Danmarks areal frem mod 2100 skal være dækket af skov. Og man er godt på vej, de danske statsskove vokser stadig hvert år, og de har i de sidste 30 år vokset med et areal svarende til Samsø.

Men skove og træer har ikke altid prydet landskabet. For sidst i 1700-tallet var det kun 2-3 pct. af landets samlede areal, som var dækkede skov, men det er man altså kommet godt efter. Faktisk er skovarealet næsten fordoblet på de seneste 100 år, så det i dag dækker 14,6 pct. af Danmark.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094