23948sdkhjf

Investeringer bærer frugt for GK: Ny enhed vokser og vokser

Teknikentreprenørens tværfaglige enhed har allerede tre større projekter i hus. Gigaprojekter siger man dog nej til

Med regionsdirektør Kim Kruse i spidsen har GKs nyetablerede, tværfaglige enhed PMO på rekordtid fået godt tag i markedet for tværfaglige, tekniske projekter på de store byggerier. Tre større projekter er i hus, mens flere er på vej, og i dag udgør enheden godt 20 pct. af omsætningen i GK

Med tekniske leverancer til et nyt sundhedshus i Gribskov, til DGNB-kulturhuset The Hive i Københavns Nordvest og ATPs nye kontorhus ved Vibenhus Runddel også i hovedstaden har GK Danmark på kort tid fået godt tag i markedet for tværfaglige, tekniske projekter på større nybyggerier.

Vi skyder ikke med spredehagl, men fokuserer på at skabe et godt samarbejde og en god dialog med vores partnere Kim Kruse, regionsdirektør i GK Danmark

Forklaringen, lyder det i en pressemeddelelse fra teknikentreprenøren, skal findes i en målrettet indsats i forbindelse med opbygningen af den tværfaglige enhed, der under navnet PMO håndterer kompleksiteten, som kendetegner de store byggeprojekter.

Omfanget af allerede indgåede aftaler samt flere, der er på vej, har resulteret i, at enheden nu udgør godt 20 pct. af omsætningen i GK Danmark, som samlet set ligger i omegnen af 450 mio. kr.

Adm. direktør Jørgen L. Christensen erklærer sig da også ganske godt tilfreds med beslutningen om at investere i etablering af enheden i slutningen af 2020.

– I GK Danmark har vi ambitionen om at blive en af de førende installatører inden for tekniske totalentrepriser, og for at blive en stærk spiller på det marked må man have et stærkt samarbejde på tværs af fagområderne, så kompetencer og ressourcer udnyttes systematisk og struktureret, siger Jørgen L. Christensen i pressemeddelelsen og fortsætter.

– På ganske få år har PMO-enheden med Kim Kruse i spidsen formået at skabe et stærkt fundament for tværfaglige strategier og samarbejder, der bidrager til de synergier, som både skaber værdi for kunderne og bedre bundlinje hos os selv.

Nej til gigabyggerier

Regionsdirektør Kim Kruse tilskriver forståelsen for den tekniske kompleksitet kombineret med systematik og struktur som de tre vigtigste faktorer, når man både projekterer og er udførende inden for tekniske entrepriser på de store byggerier – og for at afdelingen løber med opgaverne.

Kim Kruse fremhæver også, at enheden har bedst tag i markedet i Øst - endnu:

– Vi forventer også at skulle udvide i Vest Danmark. Det skal ske i en kontrolleret og styret proces, så vi leverer i forhold til vores målsætninger, udtaler regionsdirektøren.

Strategien er at tage ansvar for rollen som teknisk entreprenør i forbindelse med totalentrepriser på teknisk komplekse projekter, DGNB-byggerier eller energirenoveringer med en entreprisesum på op til 100 mio. kr.

Supersygehuse og andre gigabyggerier fravælges bevidst for at kunne fokusere på opgaver med kompleksitet og volumen, der kan udføres med egen organisation og kendte samarbejdspartnere.

– Vi skyder ikke med spredehagl

Når det kommer til samarbejdspartnere og yderligere vækstplaner, er strategien klar. Ifølge Kim Kruse vil man hellere udbygge de samarbejder, de har fået, samt sikre leverancer til tiden, end at tage for mange ind og risikere for mange fejl og mangler.

– Vi skyder ikke med spredehagl, men fokuserer på at skabe et godt samarbejde og en god dialog med vores partnere. Fokus er at selektere i vores opgaver, så vi kan stå 100 pct. på mål, for vores leverancer, fremhæver Kim Kruse.

Tilgangen afspejler GKs strategi om at komme tidligere ind i projekterne og højere op i værdikæden, så teknikentreprenøren sammen med arkitekter og ingeniører er med som rådførende led i projekteringen.

– På den måde skabes der grobund for en fælles forståelse mellem faggrupper. For det er som regel ude på byggepladserne, at projekterne forsinkes, når de forskellige faggrupper ikke forstår og respekterer hinandens udfordringer, vurderer Kim Kruse.

Vækstambitioner

Selvom PMO-enheden med 20 pct. allerede i dag udgør en betydelig del af omsætningen i den nordiske koncerns danske selskab, er der store forventninger til øget vækst i opgaveporteføljen.

Dels fordi den tekniske kompleksitet i fremtidens byggerier kun bliver større, dels har enheden siden etableringen opbygget et stærkt fundament såvel internt som eksternt.

– Markedet er pt meget uforudsigeligt, så det er ikke ligetil at kigge i krystalkuglen, men forventningen er, at PMO-enheden vil bidrage med en større procentdel af omsætningen i 2025, siger Jørgen L. Christensen dog uden at komme nærmere et tal.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109