23948sdkhjf

Fælles hop i Parken: Kommunen kræver redegørelse

Miljø- og Teknikforvaltningen ind i sagen om B-tribunens sikkerhed

Kan den såkaldte B-tribune i Parken holde til at alle hopper i takt?

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har oprettet en såkaldt anmeldelsessag. Formålet er at sikre, at tribunen, hvor de mest entusiastiske fans opholder sig, når FC København og landsholdet spiller, er forsvarlig at bruge. Det oplyser kommunen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

De fyldte tribuner med hoppende fans fik ejeren Parken Sport & Entertainment til at få fortaget en undersøgelse. Den afslørede, at såkaldt 'kordinerede hop' fra tusindvis af fans i momenter kan overskride i de normer, som blev sat ved Parkens etablering i 1992. Derfor fraråder man nu fans at hoppe på tribunen.

I et skriftligt svar til Licitationen - Byggeriets dagblad, skriver Teknik- og Miljøforvaltningen, at de har bedt Parken redegøre for, hvilke forholdsregler man vil tage, indtil B-tribunen er endeligt undersøgt:

- Parken har oplyst, at der er taget en række forholdsregler for at sikre, at de fremmødte fans ikke laver kordinerede hop. Parken har blandt andet ændret stadionreglementet, opdateret sikkerhedsplanen og informeret fangrupperinger. Derudover vil der også under kampene blive informeret om, at man ikke må hoppe på samme tid på en fuld tribune.

Desuden Parken har til forvaltningen oplyst, at undersøgelser fra Rambøll viser, at stadion overordnet er sundt, men at der er en kortvarig belastning af B-tribunen, når tribunen er fyldt med fans, der hopper på samme tid.

I dialog med fansene

Rapporten fra Rambøll tager ifølge Parkens kommunikationschef Jes Mortensen udgangspunkt i, at måden fodboldfans agerer på under kampen har ændret sig. Da Parken blev bygget, var det ikke kutyme, at 8000 fans hoppede i takt. Men det er det i dag:

- Rapporten handler ikke om, at tribunen ikke kan holde til at folk hopper i takt, den undersøger kun om de normer, som vi forventede trykkede ville være, da vi byggede stadionet, er overgået, siger kommunikationschef i FCK og PSE, Jes Mortensen.

Kommunikationschefen understreger også, at det er sikkert at komme på stadion. Men situationen bliver taget alvorligt, og derfor har man også været i dialog med fansene.

De kordinerede hop er oftest styret af rytmer. Man har derfor bedt de såkaldte capoer med trommer om ikke at starte hoppesekvenser.

Der vil under kommende kampe blive foretaget yderligere undersøgelser af tribunen, som skal vise, om det man skal forstærke konstruktionen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094