23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvem redder verden?

I DTU's klimalaboratorium finder de løsninger på klimakrisen.

På DTU’s Climate Challenge Laboratory arbejder fysikere, kemikere, energiingeniører og mikrobiologer sammen om at finde løsninger til at accelerere den grønne omstilling.

Klimalaboratoriet skal danne ramme om forskning og viden, der kan få stor betydning for den globale klimaindsats, og det har været afgørende at skabe et miljø, som giver de bedste rammer for forskning, innovation og samarbejde på tværs af faggrupper.

DGNB Gold-certificeret bygning

Laboratoriet er certificeret efter den internationale DGNB Gold-standard for bæredygtigt byggeri, hvilket afspejler en dyb forpligtelse til bæredygtighed – både socialt, økonomisk og miljømæssigt.

Udover, at der er integreret løsninger, der fremmer biodiversitet og effektiv regnvandshåndtering, er arkitekturen designet til at imødekomme forskellige persontyper og brugerbehov. Fordi bygningens formål er at skabe løsninger på alvorlige klimaudfordringer på meget kort tid, er det afgørende, at brugerne samarbejder på tværs af fagdiscipliner. Fra arkitektens side var det derfor væsentligt at skabe et rum, hvor brugerne ville mødes, skabe relationer og samarbejde på tværs af discipliner, alt sammen med det fælles mål at udvikle løsninger på fremtidens klimaudfordringer.

Sikkerhed fremfor alt

Klimalaboratoriet er så vidt muligt bygget i materialer med lavest mulig C02-udledning, primært træ.  Bygningen skulle brandsikres, så personer og den værdifulde viden og ressourcer er beskyttet i tilfælde af brand, og til at løse opgaven valgte hovedentreprenør MT Højgaard brandgardiner fra DAN-doors.

Hver eneste detalje i Klimalaboratoriet er nøje udtænkt og gennemtænkt. Der er integreret løsninger, som skal fremme dialog og samarbejde som et middel til at skabe et fællesskab, så de forskellige grupper vil bruge hinanden og dermed speede processen op. For eksempel er der kun kaffemaskiner på hver anden etage, så der er et naturligt samlingssted, hvor folk mødes.    

Brandgardinerne er installeret strategiske steder, hvor de vil standse spredning af en eventuel brand, og det var vigtigt, at de ikke ødelagde det omhyggeligt designede forskningsmiljø. Også her er der fundet nogle elegante løsninger, som integrerer brandgardinerne diskret i bygningens øvrige design, så de ikke forstyrrer de andre tiltag, der er gjort. 

Brandgardiner er ideelle til områder med begrænset plads. På DTU's klimalaboratorium er toppen af rammen skjult under loftet, og de slanke sideskinner er lakeret i samme farve som rammepartierne på vinduer og døre. Det gør, at de integreres diskret i bygningens øvrige indretning og dermed udfylder deres formål uden at optage unødig plads eller skæmme den flotte arkitektur.

På hver etage på det centrale, åbne trappeområde er der installeret E240-brandgardiner. Disse gardiner standser spredningen af ild og røg i mindst fire timer og giver på den måde brandfolkene de bedste muligheder for at bekæmpe en eventuel brand og begrænse omfanget af tab.

Hos DAN-doors er vi stolte af at være blevet valgt som leverandør til et så vigtigt projekt, og vi glæder os til at følge med i de resultater, der spirer frem af det vigtige tværfaglige samarbejde, der er skabt.

Vil du vide mere om, hvordan vi sikrer fremtidens bygninger?

Ring og tag en snak med en af vores kolleger i salgsafdelingen eller send os en mail.
87 93 87 00
dd@dan-doors.dk

Du kan læse meget mere om alle vores andre løsninger på vores hjemmeside, dan-doors.dk

Dan-doors a-s
Industrivej 19
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK71283011

Kontaktperson

DA
Dorte Ankerstjerne
dan@dan-doors.dk

Send til en kollega

0.063