LeakHunter – jagten på utætheder!
Passivhuset lever i bedste velgående i mange lande, hvor man som en selvfølge passer godt på den gode varme og sikre sig, at den ikke siver ud gennem utætte døre, vægge og vinduer.
- Det er lige præcis pointen med passivhuse, nemlig en ambition om at skabe boliger, der praktisk talt kan klare sig uden opvarmning, siger direktør Lars Due, LeakHunter ApS, der udvikler værktøjer til måling af kvaliteten af de tæthedsplaner, der monteres ved byggeri.
Gør det let at bygge tæt
LeakHunter har derfor som sit forretningsgrundlag, at gøre det let at bygge tæt, og ifølge Lars Due bør der ikke være tvivl om retningen:
- Fremtiden vil kræve, at vi minimerer vores energiforbrug i boliger i en grad, hvor det virker dumt at smide passivhuset ud som mulighed, da driften i et passivhus er næsten lig nul – altså passiv i energimæssig forstand.
Passivhuse er en populær energiløsning i fx Tyskland og Schweiz, der hele tiden sætter nye standarder med passivhusbyggeri med flotte resultater. I dele af USA tæller man passivhuse i 100.000-tal, så passivhuse er ifølge Lars Due oplagte, lavthængende frugter, der vil gøre vejen til energi- og CO2-reduktion kortere – også for Danmark.
Den energi vi ikke bruger …
- Passivhuse har som teknologi udviklet sig markant, og de meget energieffektive ventilationssystemer, der i dag benyttes, er designet til at opretholde et sundt indeklima året rundt, fastslår Lars Due, der gennem mere end 20 år har arbejdet målrettet med udvikling af værktøjer til måling af tæthed i nybyggeri eller renoveringer.
Senest med gør-det-selv-værktøjet LeakHunter, som i dag gør det nemt og håndterbart for enhver tømrer og entreprenør at sikre sig, at varmen ikke siver ud. Med en LeakHunter ved hånden, kan alle som en naturlig del af byggeprocessen få vished om, at tætheden er i orden og at jagten på utætheder gøres markant nemmere(?).
Læs mere om LeakHunter ApS på leakhunter.dk