23948sdkhjf
Del siden
Annonce

EUC Nord har kåret JORTON til Årets Læreplads 2024

Man kan få mange fine priser i byggebranchen, men at blive kåret til årets læreplads er en af dem, der for alvor varmer. Ikke mindst fordi vi er blevet indstillet af vores lærling, Tobias Ringberg Andreasen, som mange lærte at kende under World Skills, hvor han tilkæmpede sig en Medallion of Excellence.

Diplomet blev overrakt på vores kontor i Hjørring, og det er ikke tilfældigt, at det netop er i vores nordlige region, vi får denne pris.

– Vi gør meget for, at lærlingene skal få et godt forløb hos os. De skal både have det godt, og de skal lære en hel masse. Derfor har vi blandt andet systematiseret vores mentorordning, der skal sikre, at deres læretid i JORTON bliver så god en oplevelse som muligt, fortæller Ingerid Jovall Rødtnes, som er arbejdsmiljøkoordinator hos JORTON Region Nord. Hun uddyber:

– Vi har altid arbejdet på at skabe gode forhold for vores lærlinge, men gode intentioner er i sig selv ikke nok. Derfor glæder vi os over denne fine pris, for den understreger, at vi gør noget, der er rigtigt.

Man skal tage sit uddannelsesansvar alvorligt

Diplomet blev overrakt af A. Neil Jacobsen, direktør for EUC Nord. I den forbindelse gjorde han det klart, hvor vigtigt det er, at erhvervslivet tager ansvar for at uddanne de unge mennesker, der har taget en erhvervsuddannelse.

– Det er altid på sin plads at honorere de gode kræfter i erhvervslivet, som er med til at uddanne vores unge mennesker. Det er faktisk også en af de få lejligheder, lærlinge har for at tilkendegive, at de rigtig godt kan lide deres arbejdsplads. Man skal huske på, at selvom de lærer meget hos os, så er det ude i erhvervslivet, at de for alvor vokser fagligt.

Han roste også Tobias for indstillingen:

– Der skal lyde en tak for indstillingen til Tobias. Jeg har spurgt blandt vores lærere – herunder Finn Pedersen – og her bliver du beskrevet som dygtig, interesseret og "bare der var flere af din slags." Du har jo skrevet din indstilling umiddelbart efter din fantastiske World Skills-indsats i Lyon, og jeg kan forstå, at din arbejdsplads har givet dig vide rammer for at bruge så meget tid, som det krævede.

– At blive udnævnt til Årets Læreplads siger meget om virksomheden. Kendetegnende for de virksomheder, der har vundet, er, at de tager deres uddannelsesansvar alvorligt. De udvikler deres medarbejdere, tager vare på den enkelte og har tillid til dem. Jeg vil ønske JORTON tillykke med at have en lærling som Tobias og et endnu større tillykke med titlen som Årets Læreplads 2024 fra EUC Nord, afsluttede A. Neil jacJacobsen.

Lærlinge bidrager positivt

Områdechef for JORTONs kontor i Hjørring, Nicolai Thomsen, er også stolt over nomineringen:

– Vi er glade for at have Tobias ude på byggepladsen, og det er fantastisk, at han tænker det samme som os. Vi forsøger at skabe nogle gode rammer for de unge mennesker, og vi er samtidig heldige at have fået en masse gode lærlinge ind, der på hver deres måde bidrager positivt til JORTON.

– Vi vil også gerne rose EUC Nord for at forberede de unge mennesker godt på livet i entreprenørbranchen. Vi kan som virksomhed gøre meget for at skabe gode rammer for vores lærlinge, men det kræver også, at de bliver godt klædt på fra skolens side, og det må man sige, at EUC Nord formår at gøre.

Murermester Lasse Lehmann Nielsen erklærer sig enig:

– Som Nicolai siger, har vi alle været glade for Tobias. Så at det går begge veje, er dejligt. Når man starter som lærling, kan man i starten godt være lidt genert og nervøs. Det er et helt nyt kapitel i ens arbejdsliv, der starter. Men alle vores lærlinge udvikler sig enormt meget, mens de er her, og det er en fantastisk rejse at være en del af, pointerer Lasse Lehmann Nielsen, der til daglig er mentor for Tobias og fulgte ham tæt i forbindelse med hans rejse mod World Skills.

Med udnævnelsen fra EUC Nord til Årets Læreplads har JORTON været med i den landsdækkende konkurrence, som DEG arrangerer (Danske Erhvervsskoler og-gymnasier), hvor alle erhvervsskoler kårer en virksomhed. Her er der dog tre andre virksomheder, der er kommet gennem nåleøjet til finalen. Det betyder, at man fra JORTONs side ikke vil hvile på laurbærrene, men fortsætte arbejdet med at skabe gode forhold for lærlinge i hele virksomheden.

Læs også: Se de rørende billeder: Ung murerlærling hyldes til World Skills af venner, familie og kollegaer

JORTON A/S
Robert Fultons Vej 16
8200 Aarhus N
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26207207

Send til en kollega

0.094