23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Læringsprocessen med CLT

Fra lanceringen af CLT på det danske marked, har det stået klart for CLT Denmark, at skepsis og vaner skulle imødegås med læring. Og det er gået nemt, for CLT byder på en smidig byggeproces

Med fem år i et helt nyt marked for CLT har direktør Per Thomas Dahl, CLT Denmark, selvfølgeligt reflekteret en del over det marked, han gik ind i, og i dag står midt i med fyldte ordrebøger.

- Det handlede fra start om at få danskerne og den danske byggebranche med på, at klimareduktion i byggeriet hang fuldstændig sammen med valg af materialer, slåer Per Thomas Dahl fast.

- Det har derfor været oplagt nødvendigt at bygge med mere træ i byggeriet, fordi træ har et positivt CO2-regnskab og i stort set alle sammenhænge kan erstatte CO2-tiunge konstruktionsmaterialer. Det er samtidig en fornybar ressource og i praksis et iuforgængeligt materiale, der gror og ikke skal udgraves, siger Per Thomas Dahl.

Nem byggeproces

Han pointerer, at det faktisk har overrasket ham mest, hvordan byggeprocessen har vundet anerkendelse af de som arbejder med CLT. Her opdager man, at det er meget lette og derfor mere håndterbart af manøvrere rundt med  CLT-elementer. Et CLT-element vejer en femtedel af et betonelement.

- Det giver en smidig byggeproces, og vi har gjort meget ud af ikke blot at være leverandør men også at være fysisk tilstede på byggepladserne med råd og vejledning til de mange nysgerrige entreprenører, som måske for første gang anvender CLT som kronstruktionsmateriale, siger Per Thomas Dahl.

Publikum elsker CLT

Endnu en positiv erfaring er ”publikums” modtagelse af CLT på markedet. Rigtig mange erfaringer fra skoler, institutioner, sygehuse og behandlingshjem og sågar kirker, har givet CLT Denmark det feedback, at alle, der færdes i træbyggeri til dagligt er begejstring over det gode indeklima.  

- Og i Danmark, der så længe næsten kun har kendt til hårde materialer som beton og tegl, har de positive reaktionen fra de daglige brugere været endnu en plusværdi, som jeg tror på vil være med til at skubbe yderligere til interessen for anvendelse af CLT og limtræ i moderne byggeri, siger Per Thomas Dahl.

 

 

CLT Denmark A/S
Meterbuen 3
2740 Skovlunde
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40845577

Kontaktperson

PER THOMAS DAHL
Direktør
+45 6195 3354 ptd@clt-denmark.dk

Send til en kollega

0.078