23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Glade for deres læreplads

Mens 76 procent af landets godt 80.000 lærlinge oplever god kvalitet på lærepladsen, er tallet endnu højere for bygningsmalerlærlingene med 80 procent. Det viser en undersøgelse fra Tænketanken DEA.

Tænketanken DEA har spurgt 12.432 lærlinge på tværs af hovedområder om kvaliteten af deres lærepladser. Og de fleste er glade for deres læreplads. Mens 76 procent af lærlingene generelt oplever god kvalitet på lærepladsen, stiger tallet til 80 procent for lærlingene i malerfaget. Danske Malermestres uddannelseschef Michael Groth Kastrupsen er ikke overrasket over de flotte tal. 

- Vi er glade for, at vi nu har tal på, at det står så godt til i malerfaget. Når jeg oplever bygningsmalerlærlinge, der deltager i for eksempel DM i Skills, så ser jeg unge, der elsker at vise deres fag frem og er ivrige efter at dygtiggøre sig – og der er jo ingen, der stiller op til sådanne konkurrencer uden at have god opbakning fra arbejdsgiverne, siger han. 

DEA-undersøgelsen viser, at lærlingene skal lære en række kompetencer og teknikker fra deres fag, som de kan bruge efter deres uddannelse. De vil gerne have opgaver, som de kan se meningen med, og som har tilpas fagligt niveau, så de også bliver fagligt udfordret på deres læreplads. De vil også føle, at de bidraget til arbejdspladsen og at deres arbejde bliver værdsat. Det udvikler deres faglige selvtillid. 

Michael Groth Kastrupsen bekræfter, at det er vigtigt for virksomheden at være bevidste om, at de skal ind i kampen om de unge. Virksomhederne skal være oppe på mærkerne. 

- Det er vigtigt, at lærlingene føler sig set, hørt og dygtiggjort ude på virksomhederne. Kampen om de unge stiger, fordi årgangene falder. Derfor er det vigtigt som arbejdsgiver at facilitere en god arbejdsplads og være et lærested, hvor de både lærer noget og føler sig trygge, siger Michael Groth Kastrupsen og pointerer, at det jo er sjovere for arbejdsgiverne at være førstevælgere end sidstevælger, når det gælder kampen om de unge, fastslår han.

Læs artiklen Glade for deres læreplads  

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.078