23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny artikel om tre nye afgørelser om grov uagtsomhed i byggeriet

I en ny artikel kigger Bech-Bruuns eksperter nærmere på tre nye afgørelser om grov uagtsomhed, som afspejler et stigende fokus på de væsentlige gevinster, som bygherren kan opnå, hvis entreprenøren eller rådgiveren har handlet groft uagtsomt.

I artiklen bemærker Claus Berg, Partner, og Tine Pii, Senioradvokat, fra Bech-Bruun Advokatpartnerselskab bl.a., at når en entreprenør eller rådgiver findes at have handlet groft uagtsomt, indebærer dette blandt andet, at AB-, ABT- og ABR-vilkårene om reklamationsfrister og ansvarsbegrænsninger sættes ud af kraft. Bygherrens mulighed for at gennemføre erstatningskrav bliver selvsagt dermed væsentligt forbedret.

Dette gælder ligeledes de nye begrænsninger i de deliktsbaserede, direkte krav mod underentreprenører og underrådgivere, som blev indført i AB og ABT 18 § 8, stk. 5 og ABR 18 § 7, stk. 5, idet disse begrænsninger også viger for grov uagtsomhed. Bygherrens fokus på eventuelt at trænge igennem med et synspunkt om grov uagtsomhed er derfor ikke blevet mindre efter den seneste AB-reform.

Læs hele Bech-Bruuns artikel her:

Ny praksis om grov uagtsomhed

 

OBS: Du kan bl.a. opleve den ene forfatter til artiklen, senioradvokat Tine Pii, som underviser på Nohrcons kursus:

RÅDGIVERS EKSTRAHONORAR OG RÅDGIVERANSVARET

🗓️ 7. november 2024, København

🚨 Kan også tages som en del af Nohrcons Certificering i entrepriseret for hhv. Bygherre og Rådgiver - eller Entreprenør og Underleverandør!

 

Nohrcon ApS
Ewaldsgade 9
2200 København N
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30607635

Kontaktperson

PGM
Peter Green Melgaard
Kommunikations- og marketingchef
+45 70201146 pm@nohrcon.com

Send til en kollega

0.079