23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lea Høj udfører kompleks uddybning af sejlrende i Syddanmark

Høj Nordic Marine Contractors entreprenør- og oprensningsfartøj Lea Høj er sejlet til Vadehavet, hvor hun sammen med dygtigt mandskab skal udføre en kompleks uddybning af sejlrenden ved en havn i et meget lavvandet område.

Projektet, der er støttet af fondsmidler, skrider godt frem efterhånden som der tilvejebringes finansiering. Uddybningsarbejdet har været i gang i flere perioder, herunder forår 2023, forår 2024 og nu i efteråret 2024. Forude venter endnu en uddybningsrunde så snart finansieringen er på plads. 

Uddybning styres af tidevand og vindforhold 
Havneområdets dybdeforhold gør uddybningen til en særlig udfordrende opgave. Den lave vanddybde betyder daglig planlægning af arbejdet efter høj- og lavvande, der er en konstant faktor, som skibets besætning skal være på forkant med. For uddybning kan selvsagt kun udføres i de perioder, skibet kan flyde. Det giver mandskabet to tidsintervaller i døgnet med højvande på hver cirka 6 timer, hvor den komplekse uddybningsopgave kan udføres. Ud over tidevandsforholdene kræver også vindforholdene særlig opmærksomhed, da østlig vind kan presse vandet ud af området og give lavere højvande med risiko for midlertidig at ”strande” skibet på tidspunkter, hvor der i stedet skulle være arbejdet.

Lea Højs rolle i projektet
Forud for projektet har havnen forsøgt andre løsninger på uddybningen, men Lea Høj har nu vist sig at være den mest effektive løsning. Skibet graver sig ind gennem sejlrenden et lille stykke ad gangen. Den koordinerede planlægning inkluderer også skift af besætning som typisk sker med vandscooter grundet den lave vanddybde.

Et afgørende tiltag for havnen
Det komplekse uddybningsprojekt sikrer bedre adgang til havnen, og er den hurtigste og mest effektive metode at skabe en farbar sejlrende i det lavvandede område. Uddybningen er derfor ikke blot nødvendig for havnen men vil også gavne lokalsamfundet og de maritime aktiviteter i området.

Entreprenørskibet Lea Høj graver med miljøskovl og udleder 110 gr. CO2 pr. km. Skibet anvendes typisk til forskellige entreprenøropgaver som kabelarbejde, oprensning, stenarbejde og uddybning. 

Du kan læse mere om skibets specifikationer her: M/S Lea Høj

Høj Nordic Marine Contractor A/S
Blumersgade 8B, st
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31474701

Kontaktperson

MN

Send til en kollega

0.062