23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Banebrydende digital løsning minimerer fejl og sparer tid

ROCKWOOL kan nu løfte sløret for virksomhedens nye API-løsning, hvor Byggebasen nemt og enkelt kan hente bæredygtighedsdokumentation herunder produktspecifikke EPD’er. Brancheorganisationen Danske Byggecentre hilser løsningen velkommen og understreger, at udvekslingen af data er afgørende.

ROCKWOOL kan nu løfte sløret for virksomhedens nye API-løsning, hvor Byggebasen nemt og enkelt kan hente bæredygtighedsdokumentation herunder produktspecifikke EPD’er.  Brancheorganisationen Danske Byggecentre hilser løsningen velkommen og understreger, at udvekslingen af data er afgørende. 

Der kan ikke længere herske nogen tvivl om, at den danske byggebranche har høje krav, når det kommer til dokumentationen af et byggeprojekt. Derfor skriger såvel forhandlere som håndværkere da også efter håndgribelige løsninger, der kan bringe værdi til hverdagen. Det skal den nye API-løsning (application programming interface) fra ROCKWOOL være med til.  

Med den nye løsning kan al data fra stenuldsproducentens EPD-generator og dokumentationsassistent nemt hentes ned af Byggebasen. Herefter er det tilgængeligt hos forhandlere og kunder, hver gang der tilføjes en ny produktspecifik EPD.  Bæredygtighedschef hos ROCKWOOL i Norden, Christian Kofod, tøver ikke med at kalde løsningen banebrydende:

- Virksomhederne skal i dag håndtere enorme mængder data, og indtil nu har ændringer skulle håndteres manuelt.  Men med vores nye løsning bliver ændringerne automatiseret uden, der skal røres en finger. Det betyder ikke kun, at datagrundlaget hele tiden er opdateret på varenummerniveau, i et format hvor brugerne ikke selv skal skalere. Det vil frigøre en masse tid og ressourcer i hele værdikæden. Derfor er vi ikke bange for at kalde løsningen for banebrydende. 

Han bliver suppleret af Palle Thomsen, der er adm. direktør i brancheorganisationen, Danske Byggecentre. Når han ser ud på branchen, er der især et dominerende emne, nemlig øget digitalisering. 

- Digitaliseringen har fart på – og det er vi glade for. Men samtidig er det vigtigt for vores medlemmer, at udvekslingen af data sker så gnidningsløst som muligt, da kravene, og dermed også byrden, til dokumentation kun bliver større. Den nye API-løsning fra ROCKWOOL imødekommer de krav og sørger for, at fejlkilderne i samarbejdet mellem leverandør og byggecenter bliver færre. 

Data og kundeservice går hånd i hånd

Ifølge Palle Thomsen kan en høj kvalitet af data veksles til god kundeservice. Når det er tilfældet, kan det have afgørende betydning for mængden af tid og antallet af fejl, når det kommer til at dokumentere bæredygtigheden i byggeriet.

- Rundt omkring i de danske byggecentre handler det om at levere en god service til kunderne. Den service hænger uden tvivl sammen med kvaliteten af den data, der er tilgængelig. Det er afgørende, når det kommer til at dokumentere fremtidens byggeri, lyder det fra Palle Thomsen inden han fortsætter: 

- Løsningen fra ROCKWOOL kan være med til at sætte branchen fri, da den tager hånd om de mange krav, der er til både nutidens og fremtidens mere CO2-besparende byggeri.

Effektivitet og innovation er afgørende 

Bæredygtighedschef Christian Kofod kan ikke understrege nok, at de innovative digitale værktøjer, og dermed også den korrekte data, har stor betydning for hvor nemt byggebranchen lykkes med at implementere de øgede klimakrav. Samtidig vil man som konsekvens se en højere frekvens af nye EPD’er, hvilket API-løsningen tager højde for.  

- I bund og grund udvikler vi vores digitale løsninger ud fra et ønske om mere effektivitet i branchen. På baggrund af de øgede klimakrav, og dermed også en øget frekvens af nye EPD’er, er det helt essentielt for vores kunder, at de har data, der er så opdaterede og præcise som muligt. Det kan vi nu give dem med vores nye API-løsning, lyder det fra Christian Kofod, inden han afslutter: 

- Vi har taget et vigtigt første skridt i retning mod øget digitalisering af byggebranchen, og vi ser frem til et fortsat tæt samarbejde med Byggebasen og andre, der måtte ønske at bidrage til at sikre korrekt data og effektivisering af arbejdsgange. 

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719

Kontaktperson

LK
Louise Knudsen
Marketing Manager
+45 41508791 lrk@rockwool.com

Send til en kollega

0.062