23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Prysmian investerer i energitransmission

For at understøtte EU's REPower mål

Prysmians omsætning fra energitransmission, er det første halvår af 2024 vokset både med hensyn til salg og rentabilitet. Samtidig er ordrebogen til kommende projekter på hele 1,8 mia. euro. 

”For at klare efterspørgslen på markedet og bevare vores førende markedsposition, har vi brug for at investere. I kraft af projekternes størrelse og kompleksitet, er der behov for en integreret løsning for at reducere risiciene væsentligt. Derfor tilføres integreret teknik, indkøb, produktion og installation yderligere investeringer”, udtaler Detlev Waimann, Chief Commercial Officer for Prysmian Power Transmission.

Efterspørgslen efter Prysmians kabelsystemer er steget sammen med efterspørgslen efter sammenkoblinger til at forbinde energimarkeder på tværs af lande samt til at integrere vedvarende ressourcer, såsom havmølleparker. 


EIB finansiering for 450 millioner euro

I juli underskrev Den Europæiske Investeringsbank (EIB) og Prysmian en ny finansieringskontrakt på 450 millioner euro for at understøtte transmission og distribution af elektricitet i Europa. Prysmian vil bruge EIB-midlerne til :

  • nye produktionslinjer til ekstrahøjspændings (EHV) søkabler 
  • nye produktionslinjer til lanbaserede (HV) højspændingskabler
  • andre tekniske forbedringer af eksisterende produktionskapacitet

”EIB er EU's klimabank, og denne finansiering viser vores forpligtelse til at støtte grøn energi i Europa. Aftale med Prysmian vil hjælpe med at opnå REPowerEU-målene ved at mobilisere enorme ressourcer til at løse de mest presserende energi- og miljøudfordringer," udtaler EIB Vice Presiden Gelsomina Vigliotti.


Fordobling af produktionskapaciteten

Den EIB-finansierede investering vil gøre det muligt for Prysmian at fordoble sin produktionskapacitet for ekstruderede kabler på sine tre fabrikker i Pikkala (Finland), Arco Felice (Italien) og Gron (Frankrig) fra omkring 2.000 km om året til over 4.000 km om året. Dette vil bidrage til at opfylde EU's mål for grøn energitransmission ved hjælp af sø- og landkabler.


To nye kabellægningsfartøjer

En del af investeringen omfatter konstruktion af Mona Lisa, et nyt kabellægningsfartøj  -i stil med Leonardo da Vinci samt endnu en ny pram til kabelinstallation på lavt vand. De nye fartøjer vil i 2027 øge Prysmians flåde til otte.

 

Prysmian Denmark
Roskildevej 22
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27917887

Kontaktperson

EKJ
Eva Kjær Jones
eva.jones@prysmian.com

Send til en kollega

0.079