23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Aldrig mere bøvl!

Et gammelt flisfyr blev pensioneret og erstattet af en CO2 besparende løsning med solceller og varmepumpe fra DVI. Kunden var Mølballe A/S. Grossist og rådgiver var Brødrene Dahl.

Det lød egentligt som en oplagt løsning. Bordpladeproducenten Mølballe A/S havde et flisfyr og brugte overskudsspåner fra egen produktion som brændsel. Desværre virkede det ikke helt som forventet. Fyret var ustabilt, og hvis varmen gik, kunne der let gå 2-3 dage, før det blev serviceret og fungerede igen. Derudover svinede det meget. Udviklingen af røg, sod og støv krævede mindst to timers professionel rengøring om ugen. Og sidst men ikke mindst ønskede virksomheden at bevæge sig i en grønnere retning.

Et stærkt partnerskab
Mølballe A/S henvendte sig til den lokale VVS-installatør Peder Høeg fra Asferg Smede & VVS, der valgte at samarbejde med Brødrene Dahls Klimacenter. Det viste sig at være et stærkt partnerskab.

Peder Høeg fra Asferg Smede & VVS fungerede som installatør og ansvarlig for projektet, mens Brødrene Dahls Klimacenter tog rollen som både grossist og rådgiver.

Som rådgiver og sparringspartner har Brødrene Dahl beregnet og dimensioneret løsningen for installatøren, og hjulpet med at evaluere både den miljømæssige og økonomiske effektivitet af at kombinere solceller og en DVI-varmepumpe i samme løsning.

Løsningen handler om at få den nuværende og fremtidige energikilde til at arbejde sammen, så de skaber en samlet og integreret løsning – i stedet for adskilte løsninger, der ikke er beregnet sammen, og derfor ikke giver det fulde overblik.

Som grossist er Brødrene Dahl unikke ved at kunne levere den samlede pakke, og har været tovholder, styret alle interessenter og leveret alle produkter og komponenter til løsningen. Så kan kunden fokusere på besparelsen.

Alt klappede, og miljøet vinder
"Fantastisk arbejdsproces, alt klappede. Leverancerne kom til tiden, og deadlines blev overholdt. Nu er der altid varme og aldrig mere bøvl," siger medejer af Mølballe A/S, Sven Aaquist.

Den samlede CO2-besparelse ved udskiftning til varmepumpe og solceller er på 134.160 kg/år. Den økonomiske besparelse for Mølballe vil først blive synlig efter det første år.

Vi kan også hjælpe dig
Kontakt Brødrene Dahl, hvis du også drømmer om at spare penge og samtidig gøre din virksomhed mere grøn. 

Start din forandring på bd.dk/klima

Brødrene Dahl A/S
Park Allé 370
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK81822514

Kontaktperson

SK
Sinne Kold
Marketingchef
+45 30596837 sinkol@bd.dk

Send til en kollega

0.063