23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Leder: Stop for nye byrder

Det er på tide at få stoppet tsunamien af nye byrder, der risikerer at kvæle landets små virksomheder. Ellers vil der kun være store virksomheder tilbage om ti år, vurderer Danske Malermestres formand Per Vangekjær i sin leder. 

Er der plads til de små malermestre også om 10 år? Det er et stærkt bekymrende spørgsmål, som jeg som formand for Danske Maler­mestre desværre høre medlemmer i ramme alvor diskutere. Der er flere elementer i den diskussion, men helt centralt står de ad­ministrative byder, der i rigt omfang bliver pålagt virksomhederne i disse år. 

Det har i al den tid, jeg kan huske været en politisk ambition at mindske de administrative byrder på virksomhederne, men de faktiske opgørelser viser desværre, at det modsatte er sket. Det vi oplever aktuelt, er et væld af nye regler og indberetningsforplig­telser, som har sin oprindelse i EU-systemet og i den prisværdige ambition om at forvandle Europa til frontløber i den grønne om­stilling. Tag nu bare ESG og EU’s taksonomi, som godt nok formelt kun i første omgang lægger byrder på de store og børsnoterede virksomheder, men som allerede nu er i fuld gang med at forplante sig ned igennem systemet, ned til de mindste underentreprenører i kæden af virksomheder. For de store virksomheder kan kun få deres informationer fra de små underentreprenører og underleverandører, der ligger længere nede i leverancekæderne.

Læs lederen Stop for nye byrder i Danske Malermestre 

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.062