23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nyt anlæg genbruger plastik for at spare ressourcer og skåne miljøet

Hansgrohe tager en teknologisk verdensnyhed i brug på fabrikken i Offenburg: en skræddersyet og specialudviklet genanvendelsesløsning til galvaniseret plast. Den sydtyske virksomhed tager således endnu et skridt på vejen mod grøn omstilling.

Hansgrohe Group har taget et skræddersyet genanvendelsesanlæg til galvaniseret plast i brug på deres fabrik i sydtyske Offenburg. Anlægget, som er skabt i samarbejde med ImpulsTec GmbH, gør det muligt at behandle produktionsaffaldet af forkromede komponenter, så det afpudsede ABS-plast kan genanvendes direkte i produktionen af nye dele.

Et forbilledligt anlæg

Det innovative system bruger elektrohydraulisk makuleringsteknologi. Alle forkromede ABS-overskudsdele, såsom håndbruserkroppe, vægrosetter eller knapper, afpudses med chokbølgebehandling og magnetisk fraskilning.

David Zapf, specialist i overfladeteknologi og projektleder hos Hansgrohe, forklarer: "Resultatet er en højkoncentreret metalfraktion, der primært indeholder kobber og nikkel. Dette sælges til omsmeltning. Dermed returneres 100 procent af de værdifulde metaller til råvarekredsløbet. Til gengæld beholder vi det afpudsede ABS-plast, som vi bruger til at producere nye dele. Materialet ryger direkte i vores plastsprøjtestøbeanlæg, og dermed kan vi lukke genbrugssløjfen på stedet."

Anlægget kan behandle 100 tons forkromet plastik om året. Af denne mængde genanvendt ABS-plast kan der fremstilles en million nye håndbrusere.

Tog udfordringen op

Den særligt stabile binding mellem plast og metal kendetegner de langtidsholdbare produkter fra Hansgrohe. "Det er netop derfor, genanvendelse var en udfordring," forklarer David Zapf. "Takket være det nye system med den innovative chokbølgebehandling er vi nu i stand til at genbruge omkring 98 procent af råmaterialerne."

De forkromede overskudskomponenter fra produktionen er tidligere blevet sendt til genanvendelse ved eksterne partnere, der dog fokuserede på termisk genbrug for at udvinde metallet.

Fokus på bæredygtighed

For Hansgrohe er et af de centrale indsatsområder i virksomhedens bæredygtighedsstrategi at blive en del af den cirkulære økonomi. ”Det er meget vigtigt for os, at vores produktion gøres så bæredygtig som muligt. Ved at bruge eller genbruge produkter og materialer i lang tid reducerer vi både vores ressourceforbrug og transportveje. Vores nye forarbejdningsanlæg giver derfor ikke kun miljømæssige, men også økonomiske fordele for Hansgrohe," siger Frank Semling.

hansgrohe Planet Edition-produkterne, der blev lanceret i 2023, produceres allerede af genanvendte materialer: Pulsify Planet Edition-håndbruserens greb er for eksempel lavet af genbrugsplast. Dette alternativ til petroleumsbaseret primærplast sænker ressource- og energiforbruget betydeligt.

Læs mere om bæredygtighed hos Hansgrohe her.

Hansgrohe A/S
Jegstrupvej 6
8361 Hasselager
Århus Kommune
Danmark
CVR nummer: DK10440033

Kontaktperson

HM
Hansgrohe Marketing
marketing@hansgrohe.dk

Send til en kollega

0.047