23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Forståelse for det hele menneske giver både goodwill og fagligt fokus

Selvom CV’et er imponerende og fagtitlen vidner om teknisk ekspertise i særklasse, kan et lydløst opkald fra børnenes institution forstyrre fokus på igangværende opgaver. For Spangenberg & Madsen-ingeniørerne Anne Srisala Poulsen og Sigrid Thule Mathiasen betyder direktørens og kollegaernes forståelse for livet uden for arbejdet ro i maven og et dybere arbejdsfokus, der også kommer kunder og projekter til gode.

Udløber
12. september 2025

Det er til at mærke i maven, hvis arbejdspladsens accept af, at livet uden for arbejdspladsen også skal hænge sammen, er tom snak. Omvendt er det lige så let at mærke, hvis ledelse og kollegaer oprigtigt bakker op om, at der skal være plads til det hele menneske på arbejdspladsen, selvom projekter, kunder og deadlines altid kommer i første række.

Når kollegaerne i den hastigt vækstende rådgivervirksomhed Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S (S&M) oplever den forståelse, giver det endnu større lyst til at bidrage positivt til arbejdsfællesskabet, siger Anne Srisala Poulsen, diplomingeniør og juniorrådgiver i VVS/ventilation.

Hun og kollegaen Sigrid Thule Mathiasen, civilingeniør i VVS/ventilation og teamleder, er begge en del af Aarhus-afdelingen i S&M. Her er det ’old news’ at tale om lige muligheder og lige forhold for alle køn – det er for længst comme il faut. I S&M er fokus på fleksibilitet og forståelse for det hele menneske, hvilket også kommer kunderne til gode.

-  Der er ingen tvivl om, at jeg er bedre til at fokusere og gå i dybden med projekterne, når jeg ved, at hvis der er ét bestemt nummer, der ringer, så er det okay, at jeg svarer og f.eks. gør mit arbejde færdigt hjemme senere på dagen. Dét, at jeg har muligheden – dét gør mig rent ud sagt bedre til mit job og til en bedre kollega, siger Anne Srisala Poulsen.

Ledelsen dikterer menneskelig ordentlighed
Sigrid Thule Mathiasen har tidligere arbejdet i Spangenberg & Madsen og er vendt retur af flere grunde. En af dem er afgjort den i Spangenberg & Madsen meget tydelige, ledelsesmæssige forståelse for, at hun også har et liv og en familie, der skal hænge sammen uden for arbejdsdagen og hendes ellers altoverskyggende fokus på projekter, kunder, samarbejdspartnere og kollegaer.

Sigrid Thule Mathiasen, der ellers har oplevet lidt af hvert gennem årene som kvinde i STEM-fagene.

”For bare 8 år siden var mange ting generelt meget anderledes, selvom langt fra alle i dag er lige så moderne og fleksible som S&M. Jeg har prøvet at blive direkte ’fravalgt pga. graviditet’ ved en jobsamtale og mange andre ting. Det skærper jo ens til- og fravalg, og jeg er blevet meget bevidst om, hvor jeg gerne vil folde mine faglige kompetencer ud”, siger hun og tilføjer: 

”Min oplevelse er, at de fleste virksomheder har opdaget, at det er en god ide at love medarbejdere rummelighed, men at ikke alle er lige gode til at følge løftet til dørs. Det er vi i S&M – og det har jeg ro i maven med at love dem, jeg er med til at ansætte”.

Det hele menneske handler ikke om køn
Anne Srisala Poulsen er klar i spyttet, når hun konstaterer, at vi som samfund og STEM-brancher burde vi have mere fokus på, hvordan vi skaber arbejdspladser, der kan rumme hele mennesker, som også har et liv uden for projekter og byggepladser. En fleksibilitet og forståelse, der selvfølgelig også bør gælde unge fædre, som det gør i S&M, siger hun.

”Jeg må indrømme, at jeg som forholdsvis ung tager for givet, at jeg respekteres som fagkompetence, men også for at jeg ønsker at passe på min familie. Jeg har aldrig oplevet andet her i S&M – og sådan har mine yngre, mandlige kollegaer det også. Den slags begynder i toppen af virksomheden og smitter af ned gennem ledelseslagene – og der er vi godt stillet

Direktør Michael Søgaard Rasmussen siger:
”For det første har jeg selv 5 børn og kender alt til familielogistik. For det andet har jeg lyst til at stå i spidsen for en virksomhed, der rummer hele mennesker, samtidig med vi er fagligt ambitiøse og til at regne med. Hos os er vi et fagligt og socialt stærkt hold, der løfter i flok, så der netop er plads til fleksibilitet. Det handler om ordentlighed – og dét står jeg på mål for”.

___________________________________________________________________________________________________________

Spangenberg & Madsen er et af landets ældste rådgivende ingeniørfirmaer og tilbyder rådgivning inden for en bred vifte af tekniske kompetencer: byggeri, infrastruktur, industri, brand, sikring, dokumentation, el, VVS, HVAC mm. 

Læs mere om vores fagligheder, tilgang til bæredygtighed og ledige stillinger her.

Følg vores virksomhed på LinkedIn og bliv klogere på vores projekter mm. her.

Spangenberg & Madsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Herstedøstervej 27-29
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20436190

Kontaktperson

Send til en kollega

0.063