23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Svenske Ellevio benytter Prysmian GPS-tromleløsning

Til godt 1.000 kabeltromler på vestkysten

Det svenske energiforsyningsselskab Ellevio med ansvar for 1 million elkunder og fem vindmølleparker, bruger tusindvis af kabeltromler årligt for at udvide og vedligeholde deres netværk. Nu tager de endnu et skridt i deres digitalisering for at effektivisere håndtering af deres kabelaktiver. Tidligere blev dette håndteret helt manuelt eller analogt. 

- Som den første i Sverige anvender Ellevio nu GPS på alle kabeltromler, der bruges i virksomhedens projekter på vestkysten. Med GPS-funktionen tager vi digitaliseringen langt ind i netværket, hvilket vil føre til kortere leveringstider, reduceret risiko for tyveri og forbedret ressourceudnyttelse, siger Amanda Lundin, Produktionschef for Lokalnetværk Syd hos Ellevio.

- Vi afsluttede indledningsvis to pilotprojekter på vestkysten i Gøteborgs Øhav og Särö. Resultaterne blev rigtige gode – og vi har siden foråret 2023 implementeret Alesea i fuld skala på de godt 1.000 kabeltromler, vi bruger på Vestkysten. Som first-mover med smart GPS til kabeltromler i Sverige, håber vi at kunne inspirere andre i branchen, med at nedsætte deres miljøaftryk, forklarer Magnus Nissle -Strategisk Indkøber hos Ellevio.

 

Om Alesea 

Prysmian Alesea er en IoT-løsning til lagerstyring af store kabeltromler. Ved hjælp af Alesea er aktuel og præcis information om kabler og tromler altid tilgængelig online - ned til hver tromles geografiske placering, status, historik, anvendelse og håndtering. Løsningen oplyser i real-time om handlingsbaseret ændringer til tromleaktiver.

Alesea er baseret på en indbygget smart enhed per kabeltromle, der inkluderer en GPS-tracker, miljøsensor, bevægelsesdetektor og global mobildækning. Den indhentede data samles og vises på en brugervenlig cloud platform, der kan oplyse om kabelforbrug, restlængder, transport og sikkerhed. Med Alesea omdannes kabeltromlen fra ren emballage til et smart aktiv, der kan forbedre lagerstyring af kabler og tromler.

Læs mere her 

 

Mere effektivitet og reduceret risiko for tyveri

- Hver gang kabeltromlen drejer, registreres det via Alesea. Løsningen giver os mulighed for at aflæse hvilke tromler er tomme og hvilke har restlænger, så disse kan bruges i andre projekter. Det bliver meget nemmere fremover at koordinere indsamlingen af tomme tromler og udnytte kablet på tromlerne bedre, forklarer Amanda Lundin.

I dag er kabel også en vare, der er udsat for tyveri, og en stjålet kabeltromle kan betyde kostbare driftsstop. Takket være Alesea kan risikoen for tyveri minimeres, da løsningen kan sættes op tll at sende en advarsel, hvis eksempelvis en tromle flyttes fra sin position om natten

 

Øget bæredygtighed

Mere effektiv lagerstyring gavner også miljøet, så kabeltromler ikke udsættes for langvarig udendørs eksponering, beskadigelse eller efterlades, når projekter er færdige. Ved hjælp af Alesea kan tomme tromler returneres hurtigere til producenten og derved få en længere levetid. Det er Prysmian Sverige, der leverer kabeltromler med GPS til Ellevio. Over en testperiode på cirka seks måneder er systemet blevet tilpasset kundens forhold og det nordiske klima.

- Der er et pantsystem tilknyttet retur af tomme kabeltromler, hvor panten reduceres hvis tromlerne er beskadigede eller bortfalder, hvis tromler ikke returneres. Her er en optimering af returpant til tomme tromler med til at finansiere brugen af Alesea, så det ikke  påvirke vores kunder økonomisk , afslutter Magnus Nissle, Strategisk Indkøber hos Ellevio.

Prysmian Denmark
Roskildevej 22
2620 Albertslund
Albertslund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27917887

Kontaktperson

EKJ
Eva Kjær Jones
eva.jones@prysmian.com

Send til en kollega

0.109