Skou Gruppen vinder byggesager for flere hundrede mio. kroner
Det har været en indbringende sommer for entreprenørvirksomheden, der har vundet tre nye renoveringssager som hovedentrepriser i Storkøbenhavn. Skou Gruppen kommer derfor igen stærkt ud af regnskabsåret og godt ind i det nye.
Skou Gruppen går et travlt efterår i møde med omfattende renoveringer og ombygninger af kontorbygninger, en skole og boligblokke. Kontrakterne er over sommeren blevet underskrevet, og blækket var knap nok tørt, før Skou Gruppen gik i gang med arbejdet på de tre byggesager.
”Fælles for de nyvundne byggesager er, at der er tale om omfattende renoverings- og ombygningsarbejde, der skal udføres inden for stramme tidsplaner. Derfor passer byggesagerne godt til vores kompetencer og organisation,” forklarer Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann.
En af Skou Gruppens største entrepriser
En af byggesagerne udfører Skou Gruppen for Københavns Kommune, der er bygherre. Kildevældsskolen på Bellmansgade på Østerbro skal helhedsrenoveres over de næste to år, mens skolen er i brug. For bl.a. at kunne rumme skolens fritidsordning for 300 børn, skal dele af skolen ombygges. Desuden skal der opføres en tilbygning til skolen, som i fremtiden skal huse bydelens nye kulturcenter – Kulturcenter Kildevæld.
”Vi er ved at etablere byggepladsen, inden elever og personale tager skolen i brug igen. Af hensyn til brugerne udføres projektet etapevis, så færdigrenoverede dele kan tages i brug, når arbejdet fortsætter i den øvrige del af bygningerne,” forklarer Martin Skou Heidemann og fortsætter:
”Det er et ambitiøst, stort og spændende projekt med et stort fokus på bæredygtighed og bevaringsværdige bygninger. Byggeriets fremdrift kræver derfor også et tæt samarbejde med byggesagens andre aktører Moe A/S, Kant Arkitekter, Aksel V. Jensen Rådgivende Ingeniører og Thing Brandt Landskab. Det ser vi frem til.”
Skou Gruppens kontraktsum er på 99 millioner kroner. Projektet på Kildevældsskolen bliver derfor til dato virksomhedens næststørste entreprise i Skou Gruppens 17-årige historie.
Bæredygtighedscertificeret tobaksfabrik ombygges til NNE’s domicil
På Kongevejen i Virum er Skou Gruppens håndværkere allerede godt i gang med at ombygge flere store kontorbygninger på kort tid. Den 10.000 kvadratmeter store og gamle tobaksfabrik, Hirschsprung Hus, skal i slutningen af 2017 stå indflytningsklar som NNE’s nye domicil. Skou Gruppen udfører ombygningen i hovedentreprise for bygherre PKA.
Bygningen blev oprindeligt opført i 1950’erne og var en af Danmarks førende cigar- og tobaksfabrikker. Siden cigar- og tobaksproduktionen stoppede, har bygningen været ombygget flere gange og er i den forbindelse blevet bæredygtighedscertificeret. Derfor udføres ombygningen med hensyntagen til principperne for DGNB-certificeringen.
”Omkring 75 procent af bygningen skal ombygges og indrettes til den moderne og højteknologiske virksomhed, som NNE er. Den del af bygningen har stået tom i en årrække. De øvrige 25 procent er beboet af andre erhvervslejere, og deres lejemål er løbende blevet opgraderet og ombygget. Desuden bygges et nyt hovedindgangsparti eksklusivt til NNE på ca. 275 kvadratmeter,” fortæller Christian Lund, arkitekt og partner i Over Byen Arkitekter, der er totalrådgiver på sagen.
15 boligblokke renoveres
I Brøndby Vester skal Tranehavens 15 boligblokke, som er opført i 1958, renoveres. Bygningernes tag er nedslidt, og derfor skal der lægges ny tagstensbelægning og etableres fast undertag. Samtidig isoleres lofter, ligesom alle gavle efterisoleres udvendigt.
De 15 blokke får også et visuelt løft udvendigt. Alle fuger i murværket, tagrender og tagnedløb på blokkene og Tranehavens tilhørende garager skal udskiftes, og alle sålbænke skal renoveres.
”Bygninger fra 1950’erne, som Tranehaven, er oftest bygget med store håndværksmæssige kvaliteter i en tid, hvor der var fokus på at skabe bedre boliger til almindelige familier. Af både byggetekniske og historiske årsager er det derfor spændende for os at være med til at give Tranehaven et løft og forlænge bygningernes levetid, så det forbliver et godt sted at bo,” siger Martin Skou Heidemann og fortsætter:
”Lige nu er vi i gang med flere boligrenoveringer for forskellige bygherrer og har gennem tiden også udført mange lignende opgaver. Denne type af sager kræver, at vi tager særlige hensyn til beboerne under byggeriet, og at alle på byggepladsen har respekt for, at vores arbejdsplads er beboernes hjem. Derfor handler dette projekt langt fra kun om selve byggeriet, men også i høj grad om beboerhåndtering. Jeg tror, at vores erfaring på dette område har haft stor indflydelse på, hvorfor vi har vundet denne sag.”
Skou Gruppen udfører renoveringen i hovedentreprise for boligorganisationen Tranemosegård, afd. 44 Tranehaven til en entreprisesum på 41 millioner kr. Vilhelm Lauritzen Arkitekter er totalrådgiver på projektet, hvor også Kullegaard Arkitekter og Orbicon Rådgivende Ingeniører er med som underrådgivere. Renoveringen forventes afsluttet efteråret 2018.
Nye sager skaber forventninger om fortsat god indtjening
De seneste år har Skou Gruppen kunne bryste sig af en overskudsgrad på mere end fem procent, og netop en flot overskudsgrad er blandt virksomhedens succeskriterier for at sikre en stabil forretning. Regnskabet for september 2016 til 2017 er endnu ikke gjort op, men tallene peger allerede nu på, at Skou Gruppen igen i år opnår en overskudsgrad på mindst samme niveau som sidste år. Derfor glæder Martin Skou Heidemann sig også over, at Skou Gruppens nye regnskabsår, der begynder 1. oktober 2017, kommer rigtig godt fra start med de tre nye byggesager i hus.
”Vores mål er som udgangspunkt ikke vækst, men at sikre, at vi forbliver en mellemstor entreprenør med en stabil og sund forretning, der vinder spændende byggesager og tiltrækker dygtige medarbejdere. En god overskudsgrad, som vi har haft de forrige år, kan vi kun sikre, hvis vi også leverer høj kvalitet i de byggesager, vi udfører. Derfor er det vores hovedfokus i hele virksomheden, også selvom vi har travlt,” siger Martin Skou Heidemann.
Foto: Kant Arkitekter