23948sdkhjf

Ventilationsvirksomhed skuer mod udlandet

Fire år efter stiftelsen af InVentilate, der udvikler og leverer mikroventilationssystemer, geares virksomheden til eksport til Tyskland
I Tyskland er mikroventilation et etableret ventilationsprincip, som har været anvendt i mere end 15 år, og som i dag udgør cirka 30 procent af det tyske ventilationsmarked.

Danske InVentilate har videreudviklet det tyske koncept i samarbejde med Aalborg Universitet, Teknologisk Institut og Delta.

Resultatet er mikroventilationssystemet MicroVent, der med intelligente funktionaliteter og optimeret design har ventilationsmarkedets laveste elforbrug og en høj brugerkomfort.

Som led i markedsekspansionen vil InVentilate ind på det tyske marked, og i den forbindelse skal fem mio. kroner fra kapitalfonden Nupark Accelerace bruges til at geare virksomheden med nye medarbejdere inden for eksport samt omstilling til serieproduktion.

Samtidig indtræder Nupark Accelerace i InVentilates ejerkreds.

EU-lovgivningen kræver en reduktion af bygningers CO2-udledning, herunder elforbruget, fra 2015.

Reducerer udledning

Cirka 40 procent af den samlede europæiske C02-udledning stammer fra bygninger; hovedsageligt fra varme, ventilation og klimatisering. Cirka samme tal gælder for Danmark.

I Tyskland reducerer ventilations-standarden ENEV2009, nu bygningers CO2-udledning, og derfor er tidspunktet gunstigt for InVentilates ekspansion. I Danmark udmøntes EU-lovgivningen i det kommende bygningsreglement BR15/20.

Det er altså lovgivningen, som skaber et fordelagtigt marked, og det tyske marked er allerede ved at konvertere fra central til decentral ventilation. Det østrigske markedsbureau Interconnection vurderer, at det tyske marked for decentral ventilation vil udgøre 41 procent i 2017, heraf forventes mikroventilation at udgøre 25 procent.

Ekspansionen på det tyske marked understøttes af InVentilates seneste produktudviklingsprojekt, som netop er afsluttet.

Med en intelligent funktion, som er ny på markedet, kan de små MicroVent-enheder nu kommunikere med hinanden på kryds og tværs af de rum, de er installeret i, som et samlet system. Det betyder, at udefrakommende forhold, som for eksempel vind, udsugning fra en emhætte og drivtryk i bygningen, kan udnyttes. Blæser det ind på den ene side af huset, behøver enhederne ikke bruge strøm på at ventilere her, men kan passivt udnytte den naturlige ventilation. Desuden kan de installerede MicroVent-systemers aktuelle driftstilstand overvåges centralt hos InVentilate, således at service kan planlægges i god tid.

InVentilate forventer at gøre sit indtog på det tyske marked i starten af 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093