23948sdkhjf

Byggestart på vandland er udskudt et halvt år

Første spadestik til det over tre milliarder kroner dyre vandland-projekt i Høje-Taastrup bliver først taget til foråret.

Da investor-talsmand Ulf Høyen og Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K) i februar kunne afsløre planerne om et gigantisk vandland, lød det i stribevis af medier, at lokalplanen ville være klar inden sommerferien og byggeriet gå i gang til oktober 2017 med forventet åbning i 2020.

Men nu vurderer Ulf Høyen over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at startskuddet for Nordic Water Universe-projektet snarere vil lyde næste forår end i dette efterår.

- Det giver ikke megen mening at tage første spadestik omkring 1. november, så der er ingen grund for os til at fremprovokere en hurtig behandling af lokalplanen. Byggestart til første etape bliver formentlig i marts 2018, siger Ulf Høyen, der er talsmand for konsortiet og partner i Nordic Corporate Finance, der rådgiver om virksomhedshandler, større investeringer og kapitalfremskaffelse.

Det nye tidsforløb bliver over for Licitationen bekræftet af Lars Christensen, centerchef i Høje Taastrup Kommunes tekniske forvaltning:

- Vi forventer at have et forslag til lokalplan klar til september eller oktober. Så skal det behandles politisk og sendes i høring otte uger. Derefter skal den endelige behandling og vedtagelse ske, formentlig i starten af det nye år.

Mere detaljeret tidsplan
Den kæmpe grund er dog allerede købt af konsortiet - for 84 mio. kroner og med kommunen som sælger.

Tillæg om sportsanlæg
Med Licitationen - Byggeriets Dagblad i dag følger tillægget ”Innovative sportsanlæg”, hvor vi blandt andet går mere i dybden med Gribskov Gruppen og Skak-familien, præsenterer Frederiksbergs nye svømmehal og stadionplaner i Helsingør.

Centerchefen vurderer, at der må være tale om en "misforståelse", når adskillige medier ved lanceringen af planerne i februar berettede om en færdig lokalplan inden sommeren og byggestart til oktober.

Ulf Høyen præciserer i en mail til Licitationen, at "processen med lokalplan ikke er forsinket", men at der efter lanceringen er "lagt en mere detaljeret tidsplan."

Investortalsmanden understreger, at "færdiggørelse af første etape stadig fint vil kunne nås til efteråret 2020" - trods udskydelsen af byggestarten med seks måneder.

Leverandører på spring
I hvert fald står masser af virksomheder på spring til at få en rolle i det, der bliver et af de største private byggeprojekter i Danmark og samtidig verdens femtestørste vandland.

Projektet blev præsenteret af dagbladet Børsen for knap fem måneder siden, og budgettet for første etape lyder på 2,2 mia. kroner. Etapen skal ifølge den foreløbige projekthjemmeside omfatte "aquapark, wellnessafdeling, hotel, ferielejligheder, konferencecenter, legeland, minigolf, fitnesscenter, foyer og reception samt en arkade med butikker og caféer/restauranter".

Frem mod 2028 kan følge yderligere fire mindre etaper, som ifølge Ulf Høyen skønnes til samlet 1,1 mia. kroner.

Pengene bag milliardprojektet bliver fortsat omtalt som "udenlandske investorer", der først senere vil træde frem. Hotel, ferieboliger og konferencecenter skal drives af den internationale hotelkoncern Wynd-ham, der omfatter 7.800 hoteller i 66 lande.

Desuden oplyste Ulf Høyen til Licitationen tidligere på måneden, at vandland-eksperten Anders Skak er "projektdeltager, men ikke investor."

Anders Skak ejer sammen med sin far, Jens Skak, virksomheden Gribskov Gruppen, der driver svømmehaller i Randers og på Frederiksberg, men oprindeligt udviklede, byggede og ejede ejendomme.

Som Licitationen - Byggeriets Dagblad kunne beskrive 22. juni, har virksomhedens økonomi gennem flere år været så dårlig, at bankforbindelsen i år har krævet den hidtidige ledelse fjernet, heriblandt de to ejere.

Ifølge det offentlige selskabsregister er Høje-Taastrup Leisure ApS etableret i januar 2016 med Anders Skak som meddirektør.

Virksomheden er registreret på hans privatadresse og er oprettet af et selskab ejet 100 procent af hans ægtefælle.

Det har ikke været muligt for Licitationen - Byggeriets Dagblad at tale med Anders Skak.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094