23948sdkhjf

Juul & Nielsen ombygger med nyeste teknologi

Juul & Nielsen er bygningsentreprenør ved byggeriet af Det Nye Universitetshospital. Juul & Nielsen har ansvaret for ombygningen af udbudsområderne A1 og A2 på det eksisterende Aarhus Univer­sitetshospital i Skejby.

Juul & Nielsen har til opgave at ombygge og opdatere de gamle hospitalsfløje til helt nye forhold og til de krav, der stilles til fremtidens hospitalsdrift. Opgaven omfatter gennemgribende renoveringer, hvor de gamle sengestuer og arealer bliver til moderne kontorområder og højteknologiske hospitalsstuer på linje med de krav til funktion, logistik og teknologi, der gælder for de nye hospitalsafsnit.

Bygningerne i A1 og A2 har tidligere huset karkirurgisk afdeling og diverse børneafdelinger. Når Juul og Nielsen i slutningen af 2017 har færdiggjort de sidste dele af byggeriet, står områderne fuldt ud­styret med gulve, vægge og topmoderne inventar.

Juul og Nielsen har haft en særlig udfordring, der samtidig er en af virksomhedens unikke spidskompe­tencer - De har arbejdet intensivt på ombygningen af de enkelte afdelinger, samtidig med at hospitalet er i fuld drift i en hektisk hverdag med patienter og sygehuspersonale meget tæt på de områder, Juul & Nielsen er i gang med at ombygge.

Det stiller store krav til udførsel og planlægning af opgaverne, i et tæt samarbejde med rådgivergruppe og bygherre. Og det stiller krav til nytænkning og anderledes løsninger.

- Vi har eksempelvis haft et skarpt setup for at afskærme og adskille vores arbejde fra hospitalsklinikkerne og de dele af hospitalet, der stadig er i brug. Vi har blandt andet brugt en specialbygget nedbrydningsrobot til at brække det gamle murværk ned. Den kan stå for sig selv bag en støvvæg, og man hører ikke andet end et lille drøn, når materialet falder ned, forklarer partner og projektchef Michael Dannerfjord fra Juul & Nielsen.

Michael Dannfjord forklarer, at Juul & Nielsen samtidig har anvendt byggekraner til at løfte og sænke materialer over de øvrige bygninger, så det ikke har været nødvendigt at transportere byggeaffald og materialer gennem de tilstødende afdelinger.

Det har fungeret rigtig godt, fordi der har været et solidt og tillidsfuldt samarbejde mellem bygherre, diverse rådgivere og Juul & Nielsen, siger Michael Dannerfjord.

Virksomheder, der byder på statslige, kommunale, regionale eller almene byggeopgaver over visse beløbs­grænser, skal leve op til en stribe krav om Det Digitale Byggeri, der vedrører anvendelse af Informa­tions- og Kommunikationsteknologi (IKT) i offentligt og alment byggeri.

De digitale bygherrekrav omfatter en række forhold inden for IKT-koordinering, håndtering af digitale byggeprojekter, digital kommunikation og projektweb, digitalt udbud og tilbud, anvendelse af digitale, objektbaserede bygningsmodeller og digital leverance ved byggeriets aflevering. Juul & Nielsen har samtidig i projektet anvendt Dalux.

  • Juul & Nielsen er eksperter i komplekse og nyskabende renoveringsbyggerier
  • Juul & Nielsens arbejde på hospitalet er fordelt i tre projekter: en service og renoveringsafdeling, der har været tilknyttet sygehuset gennem 30 år, en entrepriseafdeling, der har lavet større ombygninger de sidste 6-7 år og en afdeling til rammeaftalen omkring levering og montering af Garniture & Care, herunder sæbe- og spritdispensere, spejle og handskedispensere
  • A1 og A2 består henholdsvist af fire og tre bygninger. Juul & Nielsen forventer at afsnittene er færdige sidst på året
  • juul-nielsen.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079