DAGENS LEDER: Byggeriet skal også hjælpe udsatte unge
Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Sådan er det ikke mere. Den sociale arv kan stadig skimtes på arbejdsmarkedet, men mønsterbryderne har vist vejen og uddannelsessystemet byder endog på uddannelser, hvor man både får et svendebrev og en studenterhue i hånden.
Udviklingen har imidlertid også betydet, at byggefagenes traditionelle rolle som problemløser i forhold til unge mennesker, som har fået en skæv start på tilværelsen, er blevet mindre. Før i tiden var det sådan, at engagerede og målrettede håndværksmestre nærmest satte en ære i at få "gode mennesker" ud af utilpassede eller udsatte unge.
Ikke desto mindre er det netop de små og mellemstore håndværksfirmaer, som Ungdommens Røde Kors appellere til i en ny kampagne, som skal hjælpe udsatte unge i lokalsamfundene. Dels kan håndværksmestrene naturligvis bidrage økonomisk med sponsorstøtte, men de kan også bruge noget af deres tid og nogle af deres erfaringer på at være sammen med de unge.
Det giver de unge indblik, udsyn og fornyet selvværd samtidig med, at de måske også får smag for at arbejde i byggebranchen. Og det er ikke så ringe endda.