23948sdkhjf

Hvide Sande Havn får nøglerolle ved etablering af havmøllepark

Vindmølleproducenten MHI Vestas har valgt den vestjyske havn som operationshavn ved etablering af Horns Rev 3
Energiselskabet Vattenfall Vindkraft fik sidste år koncession på opførelse og drift af den kommende havmøllepark Horns Rev 3 i Vesterhavet mellem Esbjerg og Hvide Sande.

I juli valgte Vattenfall at placere en ordre på levering af de 49 store havmøller hos det dansk-japanske havmøllekonsortium MHI Vestas, og konsortiet har nu valgt Hvide Sande Havn som operationshavn, når mandskabet skal sejles ud for at montere og opstille de 49 MHI Vestas-turbiner.

Hvide Sande Havn har udlejet havneareal og kajfaciliteter til MHI Vestas, som vil etablere administrationslokaler på havnen samt benytte havnen som udgangspunkt for tre transportfartøjer til mandskabet.

Op til 40 personer vil i perioden fra sommeren 2018 til foråret 2019 være tilknyttet projektet, og alle vil blive indkvarteret i Hvide Sande, der ligger 33 km vest-sydvest fra den geografiske placering af Horns Rev 3

"Vi forventer at denne aftale er den første af flere aftaler, med de underleverandører, der vil blive tilknyttet opførelsen af Horns Rev 3. Dermed ser vi frem til øget aktivitet og omsætning i hele lokalområdet i perioden, hvor etableringen finder sted", siger Steen Davidsen, der er havnedirektør i Hvide Sande.

Serviceres fra Esbjerg Havn

Den indgåede aftale med MHI Vestas er den første større kontrakt, som Hvide Sande Havn har indgået i forbindelse med etableringen af Horns Rev 3.

Havnen var også i spil som såkaldt servicehavn efter etableringen, hvor havmølleparken skal serviceres og vedligeholdes.

Men denne kontrakt gik til Esbjerg Havn, som i forvejen huser Vattenfalls overvågningscenter, der holder øje med over 1.000 vindmøller i Europa.

Horns Rev 3
Havmølleparken Horns Rev 3 etableres 33 kilometer fra land mellem Esbjerg og Hvide Sande ved jyske vestkyst og kommer til at bestå af 49 af de største vindmøller i 8MW-klassen, som tilsammen får en kapacitet på 400 MW. Det er fra 2020 er nok til at forsyne 400.000 husstande om året med el.
Etableringen går i gang i 2018 og står færdig året efter.
Kilde: Vattenfall
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156