23948sdkhjf

Kemp & Lauritzen skal have ny adm. direktør

Adm. direktør Allan Jørgensen har opsagt sin stilling efter otte år hos Kemp & Lauritzen. Økonomidirektør Tue Sjøntoft er konstitueret som adm. direktør og bestyrelsen har iværksat en rekrutteringsproces
Efter otte år i spidsen for Kemp & Lauritzen har adm. direktør Allan Jørgensen valgt at opsige sin stilling til fordel for et job som CEO i Dovista Gruppen. Kemp & Lauritzen har under Allan Jørgensens ledelse taget store skridt gennem opkøb, fusion og strategiskifte til at være markedsleder i teknikbranchen.
Bestyrelsen respekterer selvsagt denne beslutning.

”Vi har haft et godt samarbejde med Allan gennem en årrække og beklager, at han siger farvel. Men samtidig glæder vi os over, at Kemp & Lauritzen efter en omfattende strategiproces og en forbedring af organisationen i dag står historisk stærkt som virksomhed. Nu går vi i gang med at lede efter en ny kandidat til at stå i spidsen for virksomheden, og vi tager os tid til at finde den helt rette person, der matcher Kemp & Lauritzens værdier,” siger bestyrelsesformand Boris Nørgaard Kjeldsen.

Svær afsked
For Allan Jørgensen har de otte år som adm. direktør i den fondsejede koncern været spændende og udfordrende, hvilket gør afskeden svær.
”Kemp & Lauritzen er en unik virksomhed med en fantastisk dygtig medarbejderskare, som jeg har nydt at
arbejde sammen med hver eneste dag. Derfor er det også vemodigt at træffe denne beslutning, men jeg ser det som en spændende mulighed for mig personligt og kan således se tilbage på otte virkelig gode år i Kemp & Lauritzen,” siger Allan Jørgensen.

Han skifter den 1. juli 2016 og står til rådighed for sin efterfølger og virksomheden indtil da. Bestyrelsen har konstitueret økonomidirektør Tue Sjøntoft som adm. direktør.
Allan Jørgensen overtog topjobbet i koncernen den 1. november 2007. Siden er koncernen vokset markant gennem en række væksttiltag og opkøb – særligt betydende var opkøbet af Glenco i 2011 – og har formået at positionere sig som absolut markedsleder på teknikmarkedet. Omsætningen er steget fra 1 mia. kr. i 2007 til 2,5 mia. kr. i 2015, hvor koncernens medarbejderskare er vokset til over 2000.

Sidste år gennemførte koncernen en fusion af tre selskaber og et strategiskifte for at skabe en mere tværfaglig og kundevendt organisation. De organisatoriske forandringer skal fremtidssikre Kemp & Lauritzen og udfolde ambitiøse målsætninger om vækst for både top- og bundlinje i de kommende år.
”Udgangspunktet for Kemp & Lauritzen er bundsolidt, takket være en dygtig og omstillingsparat organisation. Og under den nye ledelse står vi med gode kort på hånden til for alvor at udfolde Kemp & Lauritzens potentiale de kommende år,” siger Boris Nørgaard Kjeldsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109